Manekenke nosile druga drugo kot nahrbnike

Ameriški oblikovalec je na pariškem tednu mode ukradel šov, ko je manekenkam na rame natrpil druge manekenke. Dobesedno.

2.10.2015 ob 10:00

Owens1670-bg.jpg

Ko smo že mislili, da smo na tednih mode, ki se odvijajo v največjih svetovnih prestolnicah, videli čisto vse, nas je presenetil in nekatere celo šokiral oblikovalec Rick Owens. Ta je manekenke na brv poslal v svojih kreacijah, ki so jih dodatno "krasile" manekenke.


Že slediš Mični na Facebooku?

Prav ste prebrali - dekletom so na rame ali prsa nadeli druge manekenke, ki so jih nosile kot nahrbtnik, nekatere pa so bile pritrjene na še bolj zanimive načine.

A čeprav se vam morda zdi čudno in se sprašujete, zakaj je to potrebno, za tem stoji močno sporočilo. Ameriški oblikovalec je idejo o kolekciji Dazed, ki predstvalja spomladanske smernice za prihodnje leto, komentiral takole: "Gre za to, da ženske spodbujajo druge ženske in jih podpirajo."

Vendar pa mnogi v kolekciji niso prepoznali tega sporočila, saj so se na Twitterju razpisali, da sploh niso videli kreacij, temveč le "človeške nahrbtnike". Kakšna pa se vam zdi ta ideja?

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)