Ljubke majice slovenskih ustvarjalcev za še bolj krasno jesen

Slovenski ustvarjalci so v sodelovanju z znamko Lili & Roza Tees ustvarili majice, ki nam bodo polepšale jesen.

23.9.2016 ob 12:25

IMG_3839c600.jpg

Znani slovenski oblikovalci, ilustratorji, ustvarjalci so združili moči z znamko Lili & Roza Tees in s svojimi idejami ter talentom poskrbeli da bo letošnja jesen še lepša, bolj modna in tudi zabavna. Meta Wraber, Špela Jambrek, Zulu Zion in Wedesignstuff, so ustvarili, vsak v svojem prepoznanem slogu, po en potisk za majice ali puloverje za odrasle.

Špela Jambrek je siv pulover zapečatila z ljubeznijo. Beseda love, natisnjena na pulover, piše zgodbo o ljubezni, s katero je ilustratorka želela izpostaviti vrednote, ki jih v svetu mode primanjkuje. Modni svet je resda zelo zabaven, vendar pa ima nekaj problemov in težav, ki jih ne smemo spregledati in jih je potrebno obravnavati in reševati z bolj zdravimi pristopi, katerih prednosti so skrb za okolje in sočloveka.

Meta Wraber je za umazano bel pulover iz organskega bombaža pripravila ilustracijo blondinke Fride, katero je opisala kot super punco, ki se v prostem času ukvarja z manekenstvom, je precej romantična, a še vedno čisto majčkeno hipsterka, saj se po Ljubljani sprehaja v plašču od tete iz Pariza.

IMG_3512.jpg

Wedesignstuff, mladi kreativni punci; Nika in Karmen sta v slogu svojega minimalističnega pristopa in preprostega pogleda na svet majico podpisali z besedo Balance. Združili sta filozofijo pomenov besede z dizajnom, z zamikom L-ja sta želeli poudariti iskanje ravnovesja, za katerega tudi menita, da je zelo pomemben tako v oblikovanju, kot v vsakdanjem življenju.

Dvojec Zulu Zion, Dijana in Miha Rolc, ki stoji za znamko pisanih nogavic, ki so ustvarjene za popestritev vsakdanjega življenja, je za Lili & Roza Tees pripravil majčko, ki se poda k njunim nogavicam. Grafika je barvna, živahna in pozitivna ter bo poskrbela za pisan vsakdan.

Nina, Hana in tea za otroke

Ilustratorka Nina Štajner je ustvarila otroški pulover, ki ga je okrasila z ilustracijo leteče pande. Hana Karim, oblikovalka nakita in keramike ter arhitektka Tea Goljevšček pa sta na bela otroška T-shirta narisali lisičko in šopek rož.

Vsa oblačila izdelana iz organskega bombaža in potiskana z okolju prijaznimi barvili. Majice nosijo tudi oznako Fair Wear, s čimer se podjetje zavzema za skrb in ljubezen do sočloveka.

LR_kids.jpg

Kliknite na fotografijo za povečavo.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Matija Tomc


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)