LJFW: Tako kričeče so se znane Slovenke oblekle za teden mode (foto)

Ljubljanski teden mode LJFW je zavzel Trg republike, kjer se bodo te dni zbirali modni navdušenci, kreatorji, estradniki, novinarji, blogerji, fotografi in še kdo. Čeprav na tednih mode zadnja leta nismo deležni večjih ekscesov pri opravah obiskovalcev, se vsako leto najde nekaj drznih, ki znajo izstopati iz pravih (ali manj modrih) razlogov. Kaj so gledalci v prvih vrstah nosili letos?

1.4.2019 ob 11:11

teden_mode_ljfw_fashion_week_micna2.jpg

Zadnjih nekaj sezon smo ob pogledu na obiskovalce Ljubljanskega tedna mode lahko malo zehali, saj so bili v večini oviti v varno črnino, a te dobe je očitno konec! Iz prvih vrst so tokrat kričale divje in močne barve, tudi neonske!

Največ pozornosti je bila tokrat deležna Senidah, priljubljena pevka skupine Muff, ki zadnje leto navdušuje tudi s solo kariero, ob kateri je povsem prerojena in še bolj mogočna. Na teden mode je prišla v unikatni neonski obleki Concept Store Pentlja by Goga in belih supergah, seveda pa ni šlo še pred nenavadnih sončnih očal, ki so zadnje leto že njen zaščitni znak.

teden_mode_ljfw_fashion_week_micna23.jpg

Za neonsko rumeno in kričeče rdečo so se odločile tudi pevka Hannah Mancini in televizijska voditeljica Petra Kerčmar, v tej kombinaciji pa sta bili tudi modna blogerka in oblikovalka Eva Ana Kazič – Allaroundeve in njena mama Darinka, ki je nosila neonsko kreacijo domače znamke.

teden_mode_ljfw_fashion_week_micna27.jpg

V rumene odtenke se je ovila tudi Goga Štiftar, domačemu občinstvu najbolj znana kot oblikovalka nakita s podpisom Pentlja by Goga in lastnica istoimenske trgovine s slovenskimi oblikovalci. Da je zlato-rumena to pomlad modna pa je očitno znano tudi Salome, ki je pozirala ob ekscentričnem Mihi Kavčiču, nekdanjem tekmovalcu šova Kmetije.

teden_mode_ljfw_fashion_week_micna24.jpg

Modne trende so si prišle pogledati še igralke Gorka Berden, Lara Komar in Tina Gorenjak ter glasbenice Neža Buh-Neisha, Sara Briški Cirman – Raiven in Irena Jalšovec Kogoj – Regina, pa manekenka Iryna Osypenko Nemec, voditeljica Lorella Flego, modna urednica Petra Windschnurer in oblikovalec Milan Gačanović ter številni drugi.

teden_mode_ljfw_fashion_week_micna6.jpg

Prvi dan je zaznamovalo osem navdušujočih modnih predstavitev, večer pa sta zaokrožila izjemna kolekcija Petje Zorec in finalni izbor mednarodnega projekta FS SEE, na katerem je zmagala srbska oblikovalka Gala Borović.

Šotor na skoraj 800 kvadratnih metrih sredi Trga republike je tako postal urbana platforma za modno dogajanje na 20 metrov dolgi brvi, na kateri se bo predstavilo 29 modnih oblikovalcev, mimoidoči pa lahko modni spektakel spremljate tudi na velikih zaslonih na Trgu republike.

Več fotografij obiskovalcev tedna mode LJFW v fotogaleriji:

Avtor: F. M.
Foto: Mediaspeed/ Sandi Fišer

Preberite še: Jona Bednjanec, oblikovalka, ki prihaja na LJFW: "Pri pletenju gre malokdaj vse gladko" ALI Slovenka, ki vanjo sprva doma niso verjeli, danes v Ameriki navdušuje rock zvezde


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)