LJFW: Pogled v zakulisje modnega fotografiranja

Kako je nastala uradna fotografija LJFW.

29.8.2016 ob 8:05

09.jpg

Ljubljanski teden mode je tik pred vrati. Na to nas opominja čudovita fotografija, na kateri blesti trenutno ena naših najuspešnejših manekenk Prisha Justinek Alfirev. Kako je nastajala uradna fotografija ljubljanskega tedna mode, ki jo je posnela Mimi Antolović, si poglejte v galeriji. 

Za Prishin videz so poskrbeli stilistka Nina Jagodic, ki je izbrala obleko Barbare Podlogar, vizažistka Špela Ema Veble in frizerka Alenka Čampa iz salona Mič Styling.

Novost na tednu mode

LJFW bo med 18. in 20. septembrom v kultnem hotelu Slon. Novost na letošnjem tednu mode je, da oblikovalci niso omejeni s sezono oziroma kolekcijo, ki jo želijo predstaviti. “Oblikovalcem smo tokrat ponudili še več svobode in jim ponudili priložnost, da predstavijo posebne kolekcije, brez sezonske definicije. Da moda ostane sveža, se mora odzivati na navade tistih, za katere modni oblikovalci ustvarjajo. V Sloveniji kose, ki so predstavljeni na modnih revijah, najpogosteje kupijo kar neposredno končni kupci, tudi tisti iz prvih vrst, zato želimo skrajšati čas od predstavitve na modni pisti do izhodov na ulici. To je tudi primeren uvod v nov format LJFW, v čas, ko bodo spomladanskopoletne kolekcije predstavljene spomladi, jesenskozimske pa jeseni,« opisuje odločitev izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

ljfw.jpg

Avtorica: Da. M. 
Foto: Damjan Končar (fotografije zakulisja), Mimi Antolović (uradna fotografija)

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)