Kate Middleton: Modna muza ob stoletnici Vogua

Vojvodinja Kate Middleton, žena princa Williama, bo ob stoletnici britanske izdaje krasila naslovnico modne biblije Vogue.

4.5.2016 ob 6:30

Downloads1.jpg

Vse odkar so jo predstavniki sedme sile leta 2004 ujeli v objemu princa Williama, je Catherine Middleton pod budnim očesom javnosti. Kate in William sta se poročila leta 2011 in vojvodinjina usoda je bila z vstopom v britansko kraljevo družino zapečatena.

Po stopinjah princese Diane

Kate je s svojo pojavo osvojila srca množic, pozornost Otočanov in oboževalcev po vsem svetu pa je povrnila kar vsej kraljevi družini, za katero so ljudje po smrti princese Diane nekoliko izgubili zanimanje. Številni jo po vplivnosti in priljubljenosti primerjajo prav s pokojno princeso.

Downloads3.jpg

Kar obleče, je prihodnji dan razprodano

Njen slog se je iz neopazne študentke v vojvodinjo bliskovito preoblikoval, priča pa smo tudi "Kate sindromu", saj so vse obleke, v katerih se prikaže, že naslednji dan razprodane. Kraljevsko modra obleka Issa (na zgornji fotografiji), ki jo je nosila ob razglasitvi zaroke s princem Williamom, je bila razprodana le v nekaj urah, obleko Reiss pa so zaradi močno povečanega povpraševanja ponovno poslali v prodajo.

Na trgu se je pojavilo tudi nešteto kopij njenega zaročnega prstana z modrim safirjem, obdanega z diamanti (na fotografiji). Ta je pripadal že Diani, danes pa je vreden okoli 350 tisoč evrov.

Vojvodinja, ki podpira britansko modo, se sicer oblači v kreacije velikih imen modne industrije, katerih cene so vrtoglave, a hkrati posega tudi po kosih, ki so dostopni "navadnim smrtnikom." Od Alexandra McQueena do Zare in Topshopa, torej.

Downloads2.jpg

Ob novici o njeni prvi nosečnosti so si roke meli še proizvajalci nosečniških in otroških oblačil, vojvodinja pa je postala še modni navdih mamicam po vsem svetu. Princ George se je rodil 22. julija 2013, maja 2015 pa se je kraljevi družini pridružila še princeska Charlotte.

Kraljeva naslovnica ob stoletnici britanske modne biblije

A nazivu modne muze in ikone navkljub, vojvodinja nikoli ni privolila v fotografiranje za katerokoli naslovnico. Med drugim je zavrnila tudi Vogue, a časi se očitno spreminjajo. Ob stoti obletnici britanske izdaje Vogua bo naslovnico krasila prav ona!

Kate bo tako tretja oseba iz kraljeve družine, ki se je pojavila na naslovnici, pred njo sta bili to princesa Diana in princesa Anne. V oblačili znamk Burberry in Petit Bateau jo je fotografiral Josh Olins, junijska izdaja modne biblije pa bo na policah vsak čas.

Katin modni slog lahko pobliže spoznate v spodnji fotogaleriji.

Avtor: Maja Fister

Foto: Vogue, Reuters

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)