Karlova mačka Choupette je lani zaslužila tri milijone

Za prehranska podjetja ji Karl Lagerfeld ne dovoli delati, saj je preveč sofisticirana.

4.4.2015 ob 3:00

Karl_micna.jpg

Med dvodnevnim obiskom New Yorka, kjer je Karl Lagerfeld predstavil Chanelovo kolekcijo Paris – Salzburg, je vedno zabavni oblikovalec za spletni portal The Cut dal intervju, v katerem je govoril predvsem o svoji mački Choupette.

Skrivnost je, da ni zgodbe

V intervjuju je povedal, da ne hodi ven, ne počne nič in da vse delo opravi iz svoje sobe. Družbo mu dela Choupette, navdih za kolekcije pa dobi pri brskanju po spominu. "V mislim imam nekakšne prebliske, ki jih potem strnem na papir. Razmišljam? Ne, to je preveč resno. Sem precej dober z besedami, zato bi vam lahko povedal zapleteno zgodbo glede navdiha, a ni tako. V resnici niti sam ne vem, kako gre. To je največja skrivnost te zgodbe, da ni zgodbe. Stvari vidim sredi noči, nato jih narišem na papir in sploh ne razmišljam o njih. Na nek način sem kot stroj," je povedal Lagerfeld.

Ker je veliko doma, rad bere, je povedal. Na vprašanje o tem, kaj bere pa ni odgovoril. "O tem ne bom govoril, to je zasebnost. Intelektualnih pogovorov se ne grem. Sem zelo površinski, saj sem le modni oblikovalec," pravi.

Choupette je središče sveta

V pogovoru o družini je dejal, da je bolj podoben svoji mami kot očetu. "Pravila mi je, da sem videti kot ona, le ne tako dobro."

Ob koncu je spregovoril še o mački, za katero verjame, da je čudež v njegovem življenju. "Lastnik mačke Choupette je bil moj prijatelj, ki je mojo hišno pomočnico vprašal, če lahko dva tedna skrbi za njo, ko bo on na poti. Ko se je vrnil, smo mu povedali, da mu je ne bomo vrnili. Dobil je drugo mačko, ki je postala debela, Choupette pa najslavnejša mačka na svetu. In tudi najbogatejša. Lansko leto je imela dve službi in zaslužila tri milijone evrov. Ena je bila za nemške avtomobile, druga pa za japonske kozmetične izdelke. Ne dovolim ji, da bi reklamirala hrano in podobne stvari. Preveč sofisticirana je za kaj takšnega. V njej je nekaj edinstvenega. Je kot človek, a dobra lastnost je, da je tiho. Z njo se ni treba pogovarjati. Sovraži druge živali in sovraži otroke. Zanjo skrbita dve pomočnici, z njo se igrata, skrbita za lepo dlako, poskrbita za njene oči in jo zabavata. Ona je središče sveta. Če bi jo videli, bi razumeli. Je kot Greta Garbo, na njej je nekaj nepozabnega, njen način gibanja in igranja. Ona je navdih za eleganco," je o mački povedal oblikovalec in dodal, da je morda zaradi nje postal boljša oseba. "Mogoče sem manj sebičen. Zdi se mi groteskno, a kaj naj."

Avtorica: Da. M.

Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)