Predstavitvena informacija

Kako pravilno izbrati moške hlače in za kakšno priložnost jih obleči?

1.7.2021 ob 12:45 | Foto: Netbiznis | Avtor: P. I.

Kako pravilno izbrati moške hlače in za kakšno priložnost jih obleči?

Moške hlače niso le kavbojke, tudi če so moški vanje najraje oblečeni. So primeri, ko so kavbojke nezaželene in morate poseči po spodobnejšem tipu hlač. Govorimo o hlačah, ki jih oblečete za formalna srečanja in različne (ne le) družabne dogodke. To pa niso več samo elegantne hlače, polikane na rob. Udobnih moških hlač, v katerih boste videti izjemno, je na tržišču ogromno.

Kakršne si izberete, takšne boste imeli

Moške hlače so dandanes na voljo v različnih barvah in stilih, iz prijetnih in kakovostnih materialov. V lepih modnih hlačah boste videti stilsko v vseh okoliščinah. Na delovnem mestu in tudi v družbi.

Pri izbiri kroja bodite še posebno pozorni. Slabo izbrani kroj bo po nepotrebnem pokvaril vašo postavo, v njem pa se niti ne boste dobro počutili. Prevelikih hlač ne bo rešil niti pas. V pasu bodo videti nabrane in stisnjene, v mednožju se bodo krčile in na nogah nelagodno visele. Z njimi pa ne boste zakrili niti odvečnih kilogramov. Ravno nasprotno. Z njimi boste videti še širši. Moški pas za hlače je predvsem modni dodatek. Njegova naloga ni več, da drži hlače. Hlače vam morajo lepo pristajati tudi brez njega.

Regular, slim, chino. Kakšna je razlika? 

Hlače regular so klasičnega ravnega kroja s standardno višino pasu. Kroj slim je za približno 1 cm ožji kot regular in kopira obliko postave, zato se vam mora lepo prilegati. Dobro padajoče moške hlače se od stegna navzdol postopoma ožijo. Ne glede na to, kakšnega kroja so. Okoli nog in bokov bi se vam morale primerno prilegati, tako da vas med gibanjem ne bi omejevale in bi v njih brez težav sedeli, se sklonili in počepnili. Moške baggy hlače so prožne, se prilagodijo vsaki postavi, ne da bi poudarile njene manjše nepravilnosti, in so videti odlično na moških vseh starosti.

Če želite vizualno podaljšati noge, preizkusite hlače, ki se začnejo na višini pasu. Trup bodo skrajšale in postava bo enakomernejša.

Kar se tiče dolžine hlač, bi morale na čevljih spredaj biti dovolj dolge za eno gubo, na zadnjem delu pa bi morale prekrivati peto čevlja in se zaključiti pri zgornjem delu podplata čevlja ali pa malce nad tlemi. To velja predvsem za elegantne hlače. Pri ozkem kroju si lahko privoščite tudi krajše hlače. Vse je odvisno od vaše postave in splošnega stila oblačenja.

Na kaj se osredotočiti pri izbiri moških hlač?

Pri izbiri hlač najprej ugotovite, kakšna je njihova sestava. Hlače z elastanom so bolj prožne, ne omejujejo gibanja, v njih pa se boste cel dan počutili udobno. Poliester je nežnejši in zaradi njega hlače obdržijo svojo obliko. Izmerite si obseg pasu tam, kjer boste hlače zapenjali, da ugotovite svojo številko. Obujte si čevlje, h katerim boste hlače najpogosteje nosili, in temu prilagodite tudi dolžino hlač.

Povezati vse omenjene parametre v eno popolno celoto je kdaj pa kdaj resnično zahtevno. Izhajajte predvsem iz tega, kako se v hlačah počutite. Nosili jih boste namreč sami. 


 Naročnik oglasne vsebine je Netbiznis


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)