Črni petek: prestižni kosi z velikim popustom (nekaj smo jih našli)

Seveda je iz Amerike prinesen črni petek le še en trik, kako vam trgovci iz denarnic izvabijo še nekaj dodatnih evrov, a nekatere ponudbe so kljub temu tako ugodne, da se splača sodelovati v nakupovalni mrzlici.

26.11.2021 ob 5:20 | Foto: GettyImages, arhiv proizvajalcev | Avtor: Ajda Janovsky

Črni petek: prestižni kosi z velikim popustom (nekaj smo jih našli)

Črni petek, ki je letos 26. novembra, je bil prvič v 50. letih prejšnjega stoletja v ZDA, odtlej milijoni ljudi na ta dan praznijo denarnice še bolj zavzeto. Nič čudnega, torej, da se je pojavila potreba po nasvetih, kako se ubraniti pretiranega nakupovanja v teh dneh, hkrati pa izkoristiti ugodno ponudbo. Psihologi, stilisti in strokovnjaki za nakupovanje so v letih, odkar obstaja črni petek, sestavili vrsto navodil o tem, kako se vesti na ta praznik nakupovanja. Med drugim svetujejo, da ne sledite hipnim vzgibom.

Razmislite, katere kose potrebujete in katere znamke so vam pri srcu. Črni petek je odlična priložnost, da pobrskate po ponudbi znamk, ki so vam všeč, a je njihov cenovni razred za vas previsok. Nekatere prestižne znamke na črni petek ponujajo resnično visoka znižanja. Ker pa ni vse zlato, kar se sveti, še posebno, če kupujete prek spleta, pred nakupom najprej preverite, koliko vas bo stala poštnina in ali boste morali plačati še katere druge dajatve.

Številne spletne trgovine so rešile zagato z visokimi carinami pri naročilih iz določenih držav (npr. iz Kitajske ali Velike Britanije) z omogočanjem naročila iz skladišč v Evropi (kar pomeni, da ste carine oproščeni), zato se prepričajte, ali ima trgovina, iz katere naročate, takšno možnost. Visokim poštninam denimo iz Amerike se lahko v nekaterih trgovinah izognete z večjimi nakupi, ob katerih vam obljubljajo, da vam bodo paket dostavili brezplačno.

Ne pustite se ujeti v past

Zavedajte se, da ugodne cene niso vedno zares ugodne: nekateri trgovci pred črnim petkom zvišajo cene izdelkov, nato pa jih zgolj navidezno znižajo. Temu se boste izognili, če boste kupovali kose, ki ste si jih ogledovali že prej in veste, koliko so stali denimo prejšnji mesec. Če boste nakupovali v navadnih trgovinah (pri čemer se zavedajte, da je nakup na spletu navadno cenejši), se po nakupih odpravite že danes. Naj bo današnji dan namenjen ogledovanju, izbiranju in pomerjanju kosov, ki jih zares potrebujete, na črni petek pa naj bo na urniku zgolj nakupovanje.

Če se le da, se v trgovine odpravite zgodaj, da se boste izognili morebitni gneči. Pri nakupovanju po spletu si pomagajte z iskalnikom, ki ga po navadi ne uporabljate: zaradi piškotkov se vam bodo v vašem običajnem iskalniku prikazovale določene trgovine, skladne z vašimi prejšnjimi nakupi. Če iščete nekaj povsem drugega, lahko celo pobrišete piškotke na svojem brskalniku. Spletni nakupi niso vedno posrečeni, zato je pred naročilom nujno vedeti, kakšni so pogoji vračila.

Nekatere prestižne znamke na črni petek ponujajo resnično visoka znižanja:

Ročno vezeni pulover Tory Burch je znižan s približno 700 na okoli 300 evrov. Foto: Tory Burch

Obleka Paco Rabanne je na Outnetu cenejša za 46 odstotkov.

Na Shopbobu so torbico Ulle Johnson znižali za skoraj polovico.

Usnjene hlače Vince na Nordstromu stanejo 632,53 evra namesto 1054,15 evra.

Preberite še: Zima po Versacejevo

Morda vas zanima tudi: Najbolj trendi superge ta hip, ki bodo dvignili tvoje kombinacije na nov nivo


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)