Andy Wolf: Očala naj izražajo naše razpoloženje

Sončna očala so »the way of life«, torej način življen­ja, pravi Wolfgang Scheucher - Wolf.

4.7.2023 ob 12:35 | Avtor: Melita Meršol

Andy Wolf: Očala naj izražajo naše razpoloženje

So očala in je Andy Wolf. Drugačna očala. Za pogled v novo obdobje okvirjev, ki so pravzaprav ročno izdelane umetnine. Nosijo jih tudi zvezdnice, kot sta Beyoncé in Rihanna, a Wolfgang Scheucher - Wolf, polovica partnerskega dvojca Andy Wolf, poudarja, da gre za blagovno znamko za vse ljudi in da jim je še kako mar tudi za okolje.

Življenje je prekratko, da bi nosili neprivlačna očala, so prepričani pri Andyju Wolfu.

Njihove kolekcije vzbujajo skomine po sončnih žarkih in vročih poletnih dneh. Okvirji so izdelani ročno, z ljubeznijo, v avstrijskem mestecu Hartberg, navdušujejo pa svetovno javnost. V priljubljeni ljubljanski Optiki Mali so nam ponudili ekskluzivno priložnost, da smo z Wolfom spregovorili o tem nepogrešljivem (modnem) dodatku.

Z njim naredimo veliko močnejši vtis, kot si mislimo.

Očala kot način življenja

Andy Wolf je bil sprva blagovna znamka korekcijskih očal, proizvodnjo sončnih so začeli pred dobrim desetletjem, kar je bila pomembna prelomnica. Sončna očala so »the way of life«, torej način življen­ja, izza posebnih rdečih stekel, poudari Wolf in se od srca nasmeje ob vprašanju, kako izbrati najboljša.

»Odvisno od posameznika, optika, ki vam pokaže izbiro in vas lahko prepriča, da končno nekaj spremenite, ste bolj pogumni, greste naprej, si privoščite drugačen slog …«

Katera sončna očala so torej »must« letošnjega poletja? »Barvita!« izstreli simpatični sogovornik in doda, da je pri okvirjih to sezono dovoljeno vse, od okro­glih, kvadratnih, pilotskih, velikih, majhnih … »Treba je imeti dober občutek, ko si jih nataknemo, odvisno je torej od nas samih. Bodimo dinamični, privoščimo si različne okvirje ob različnih dnevih, a vselej takšne, s katerimi se najbolje počutimo. Očala naj izražajo naše razpoloženje.«

Wolfgang Scheucher - Wolf z gostiteljema Mašo in Miho Malijem v Optiki Mali

Glede oblike obraza, ki vpliva na izbiro okvirja, pa je Wolf odločen, da je bolj kot to bistveno, da obraz »čuti dober okvir«. Seveda nam morajo biti očala tudi všeč, nam lepo sesti na nos in za ušesa, biti lahkotna za nošenje, da jih malone ne občutimo …, a najbolj pomembno je, da jih imamo radi, se z njimi res dobro počutimo in nam ne nazadnje dajo posebno samozavest.

Za vse in vsakogar

Čeprav očala Andy Wolf nosijo tudi zvezd­nice, kot sta Beyoncé in Rihanna, Wolf poudarja, da gre za blagovno znamko »za vse ljudi«. Pod imenom Andy Wolf, ki združuje, kot rečeno, imeni lastnikov, so leta 2006 predstavili prvo kolekcijo očal, ki izpolnjujejo najvišja estetska merila in zagotavljajo vrhunsko funkcionalnost.

Med izdelavo mora vsak sestavni del prestati vrsto preverjanj kakovosti, kar vsaka očala pretvori v edinstven – ročno izdelan – kos. Očala Andy Wolf ne pomenijo samo stila in elegance, temveč tudi občutek, ko popolnoma pozabimo, da jih nosimo.

Rastimo skupaj

Lani je Andy Wolf uvedel inovativen koncept Grow with Us, ki varuje okolje in krepi lokalne vezi. Z nakupom vsakega okvirja v Avstriji rekultivirajo in ohranijo kvadratni meter cvetličnega travnika. »Želimo postati še bolj trajnostni na vseh področjih. Po svetu hodimo z odprtimi očmi, nenehno iščemo nove ideje in raziskujemo različne teme. Trdno verjamemo, da tudi majhni koraki vodijo v bolj zeleno prihodnost – prihodnost, ki misli na naslednjo generacijo. Smo znamka, ki v središče postavlja ljudi, kar je zame še posebej pomembno,« pravi Wolfgang Scheucher - Wolf, ki je posebej za Ono zaupal, da je njegova najljubša poljska cvetlica marjetica in da seveda tudi ena izmed sončnih očal iz nove kolekcije nosijo ime Daisy.

Sončni nasvet

* UV-zaščita ni neposredno povezana s stopnjo zatemnitve, zato si ne kupujte sončnih očal s pretemnimi stekli, da jih boste lahko nosili tudi v manj močni svetlobi. Zelo dobro se obnesejo samozatemnitvena, pri katerih se stekla prilagajajo količini svetlobe. Če je dodan še polarizacijski filter, ustavi oziroma absorbira svetlobo, ki se odbija od vode.

* Očala naj se ne dotikajo lic, saj bodo na predelu dotika povzročila nelagodje in neželen odtis. Pozorni moramo biti tudi, kako se prilegajo na nos, saj morajo udobna. Večja sončna očala naj vsekakor zakrijejo obrvi. Drugače je z manjšimi mod­nimi sončnimi očali, pri katerih obrvi ostanejo zunaj; zgornja linija očal naj sledi liniji obrvi.

Preberite še: Poletje 2023: Najlepše kopalke, v katerih bodo počitnice še lepše

Morda vas zanima tudi: To je material, ki bi ga morali nositi poleti (boljša izbira kot bombaž)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)