Zimski trend proti stresu: Kopeli dodajte to začimbo

Če boste kopeli dodali določeno začimbo, ne bo le sproščujoča, temveč bo pripomogla tudi k detoksikaciji.

5.12.2021 ob 5:10 | Foto: Sam Edwards/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zimski trend proti stresu: Kopeli dodajte  to začimbo

Že stari Rimljani so prisegali na naravne dodatke kopelim, s katerimi so še okrepili učinke tople vode. En od teh je, verjeli ali ne, prah gorčice. Ta namreč pripomore k premagovanju stresa, detoksikaciji ter hkrati blaži mišična vnetja.

Še dandanes je kopel iz prahu gorčice, kopalne soli in izbranih eteričnih olj nepogrešljiv del ajurvedskih ritualov in nege.

Sledeči recept ima v svetu wellnessa veliko zagovornikov, a le, v kolikor so sestavine kopeli povsem naravne, piše Byrdie.

Veliko dobrega

Že zgolj 20 minut namakanja v kopeli zniža raven stresa ter okrepi odpornost. Kot zanimivost povejmo še, da se stari Rimljani niso le namakali v kopeli z dodatkom gorčice, temveč so v namen nege in sprostitve z njo premazali celo telo.

A če ostanemo pri kopeli, je še ena njena prednost detoksikacija, sproščanje mišic in hidratacija kože.

"Vodi dodan prah gorčice spodbuja k znojenju in s tem k detoksikaciji telesa. Poleg tega blaži vnetne procese v koži ter mišicah," je povedala strokovnjakinja s področja kozmetike, Anna Searles, ki priporoča, da kopeli poleg dveh žlic prahu gorčice in pesti kopalne soli dodate še nekaj kapljic eteričnega olja, denimo evkaliptusa, rožmarina ali timijana, se v njej namakate 20 minut, nato pa polt dodobra natrete z vlažilnim balzamom iz naravnih sestavin. Za popolno sprostitveno in razstrupljevalno zimsko nego.

Preberite še: Vrsta meditacije, ki postaja vse večji hit (navajamo razloge, zakaj jo moraš poskusiti)

Morda vas zanima tudi: Do lepe kože s parno kopeljo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)