Z vlaženjem ne moremo pretiravati

Ključ do mladostnega videza.

30.7.2017 ob 4:50

voda_ThinkstockPhotos-509205065.jpg

Voda je tista, ki da naši koži elastičnost, voljnost in mehkobo. Prav voda je torej najboljša popotnica do naravne lepote, zato moramo ves čas skrbeti, da je ima dovolj. In veste, da z vlaženjem kože ne morete pretiravati? Vlaženje je najpomembnejša potreba naše kože, je prvi pogoj za njen mladostni sijaj. Izsušena nas namreč takoj kaznuje z bolj vidnimi gubami in sivkastim tenom.

Edini problem vode v koži je, da se ves čas trudi uiti. S tem nas sili, da nenehno skrbimo za hidracijo. V naši koži je v povprečju kar devet litrov vode.

Znaki dehidrirane kože se kažejo v občutki premajhne kože, pustega, sivega tena in upadlega videza. Močna dehidracija povzroči zmanjšano zaščitno funkcijo, izgublja svežino in mladostni sijaj ter zavira obnovo. Zelo preprosto lahko dehidracijo prepoznate, če zjutraj na obrazu opazite odtise vaše blazine. Ni dvoma, vaša koža potrebuje vodo!

02_vlazenje_ThinkstockPhotos-544670090.jpg

 Poletje nas pretenta

V zimskem času ni težko opaziti, da koža potrebuje vlaženje, poleti, ko proizvaja več sebuma, pa nas ta lahko hitro zavede. Naša koža namreč poleti proizvaja odvečni sebum in pogosto pozabimo, da ne glede na to vedno potrebuje vlaženje. Vročina še bolj pospeši potenje in izgubo vlage, zato je poletje čas, ko moramo v našo lepotno rutino nujno vključiti izdelke, ki ponujajo izjemno vlaženje. Za poletno nego so najbolj primerni serumi in emulzije, ki poskrbijo, da sta koži povrnjena svežina in mladosten sijaj.

Vročina in sonce jo izsušita, zato je pomembno, da popijemo dovolj tekočine (vsaj dva litra vode, ko je zares vroče), v svojo prehrano pa moramo umestiti raznolika, zdrava živila, bogata z vodo (jagode, lubenica, melona, paradižnik), kar poskrbi za dodatno hidracijo in antioksidativno delovanje v notranjosti našega telesa.

Koži privoščite vlažilni tretma

Vlažilni tretmaji bodo pomagali pri upočasnitvi izgubljanja vlažnosti, saj okrepijo zaščitno delovanje povrhnjice. Kožo bomo tako zaščitili pred nastankom dehidracijskih linij, izgubo volumna in sijaja ter prezgodnjim pojavom gub.

vlazenje_ThinkstockPhotos-803805388.jpg

Avtorica: Da. M. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)