VIDEO: Kako si doma narediti gelish manikuro

S permanentnim lakiranjem do popolnih nohtov.

11.10.2016 ob 10:00

nohti_shutterstock_432208480 (1).jpg

Priljubljen način lakiranja nohtov je z gelish lakom, ki je tanek premaz gela in ustvari lep videz nohtov ter urejene roke. Gelish je namenjen naravnim nohtom, tako lahko s to tehniko skrijemo manjše nepravilnosti nohtov in jih učvrstimo ali zgolj nalakiramo.

Gre za poltrajno lakiranje s posebnimi UV laki, ki se strjujejo kot gel in imajo obstojnost več kot 14 dni. Gelish nohti so oblika permanentnega lakiranja, pri tem ne gre za način, s katerim bi nohte podaljševali. Nanaša se v tankem sloju, kot lak za nohte, ki ga nanesemo v več plasteh in se suši pod UV lučko.

Nohte si z gelish manikuro lahko uredite v kozmetičnih salonih ali pa doma. Vse kar potrebujete je posebna UV lučka in za to manikuro primerni laki. Kako si nohte urediti doma, vam prikazujemo v videu.  Zaradi posebnih lakov in toplotne obdelave, bodo vaši nohti trdnejši, zaščiteni, svetleči in urejeni. Vmes boste morale le nekoliko popraviti nohtni narastek, to je pa tudi vse. 

Odstranjevanje gelish laka je preprosto, priporočen je le prav gelish manikuri primeren odstranjevalec. Po navadi ne pusti nobene sledi lakiranja, vaši nohti bodo pa bodo po odstranjevanju lepi in trdnejši.

Če imate nohte zelo tanke in krhke vam gelish lakiranje odsvetujemo, saj vam lahko poškoduje povrhnjo plast nohta. 

POSTOPEK:

1. Nohte si po svoje oblikujte in očistite s kosom vate.
2. Nanesite tanko plast UV/GEL podlaka in ga utrjujte v LED lučki 30-60 sekund.
3. Nato nanesite tanko plast UV/GEL barvnega laka in ga utrjujte v LED lučki 30-60 sekund. Če potrebujete še eno plast UV/GEL barvnega laka postopek ponovite.
4. Nanesite tanko plast UV/GEL nadlaka in utrjujete v LED lučki 30-60 sekund.
5. Na koncu bo površina nohta lepljiva, zato nanesite before&after čistilo na kos vate in očistite zgornji sloj, da poudarite čudovit sijaj GEL laka.
6. Končali ste s postopkom in sedaj imate obstojen, visoko sijoči lak, ki bo obstal na vaših nohtih več kot 14 dni.

ODSTRANJEVANJE:

Za odstranjevanje GEL laka potrebujete posebni odstranjevalec, ki ga navlažite na kos vate in jo ovijete okoli nohta z aluminijasto folijo. Pustite delovati 8-10 minut. Prepričajte se, da je površina vsakega nohta dobro prekrita z odstranjevalcem. Po 10 minutah odstranite folijo in previdno, z leseno paličico postrgajte lak iz nohta.

Po odstranjevanju laka, vam svetujemo, da na svoje nohte in obnohtno kožico nanesite nekaj kapljic olja.

Video sta posneli Rebeka Bedene in Lina Geohelli


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)