V leto 2022 z rdečo šminko

Pričakovanje novega leta tradicionalno zaznamujeta blišč in razkošje, tudi pri ličenju. Dobrodošla so vsa lesketajoča se ličila, kraljica novoletnega praznovanja pa je rdeča šminka, s katero zagotovo ne boste zgrešili.

31.12.2021 ob 5:15 | Foto: GettyImages | Avtor: Ajda Janovsky

V leto 2022 z rdečo šminko

Hiter sprehod po objavah na instagramu, pod katere se podpisujejo umetniki ličenja in drugi lepotni strokovnjaki, nam pove, da bomo za novoletno noč, če bomo želeli biti v koraku s trendi, zažareli v lesketu zlata, biserov in diamantov. Precej vroče novoletno ličilo je letos bleščeče črtalo za oči, h kateremu se odlično podajo prav tako modni kristali za obraz. Če imate v kopalnici oboje, gotovo ne boste imeli težav z ustvarjanjem glamuroznega videza za najdaljšo noč v letu. Kristale lahko uporabite namesto senčila ali v kombinaciji z njim. Največji trend novoletnega ličenja, ki je hkrati tudi večna klasika, pa je rdeča šminka, brez katere zagotovo ne bo minilo letošnje novoletno praznovanje modnih poznavalk. Skoraj obvezno ličilo namreč že naznanja eno glavnih zapovedi ličenja leta 2022. Glede na to se resnično splača pobrskati po trgovinah in že zdaj izbrati odtenek, ki vam pristaja. Vse rdeče šminke namreč niso primerne za vse vrste polti.

Olivna polt

Če imate olivni ten kože, vam najbolj pristajajo rdeče šminke z oranžnim podtonom. Preizkusite koralno rdečo ali šminko v barvi maka. Lepo vam bo denimo pristajala šminka Maybelline Color Sensational The Mattes Lipstick v odtenku Rich Ruby.

Srednje temna polt

Srednje temni polti pristajajo tako topli kot hladni odtenki rdeče, če pa jo imate, se morate izogibati koralnim tonom, saj naredijo polt navidezno utrujeno in pusto. Šminka za vas je na primer Yves Saint Laurentova Volupté Rock'n Shine v odtenku Orange Speaker.

Svetla polt

To je idealna polt za živo rdečo šminko, ki pa naj ima hladen podton. Če jo imate, vam dobro pristajajo rdeče z modrim podtonom, denimo odtenek brusnice. Odlična šminka za vas je Pat McGrath Labs Mattetrance Lipstick v odtenku Elson.

Bela polt

Zelo svetli polti pristajajo šminke, ki poudarijo naravno rožnato rdečico tega kožnega tona. Poiščite hladne rdeče šminke z modrim ali vijoličnim podtonom. Dobra izbira je denimo MACova Powder Kiss Lipstick v odtenku Werk, Werk, Werk.

Odtenki, ki pristajajo vsem

Z nekaterimi odtenki rdeče ne morete zgrešiti ne glede na to, kakšno polt imate. Na vsakem obrazu so na primer dobro videti kultna MACova Retro Matte Lipstick v odtenku Ruby Woo, Velvet Matte Lip Colour Christiana Louboutina v odtenku Rouge Louboutin, tekoča šminka Fenty Beauty Uncensored in Shiseidov Visionary Gel Lipstick v odtenku Shizuka Red.

Preberite še: Praznični make up: Poudarimo lička

Morda vas zanima tudi: Idealni rituali za dvig razpoloženja in sijoč videz


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)