Umetnica ličenja: Zakaj bi vsak dan nosila isto šminko?

Tjaša Marin pravi, da naj bo ličenje kot igra, skozi katero preizkušaš, v čem se bolje počutiš.

17.2.2017 ob 7:05

ustnice_shutterstock_502930216.jpg

Stojiš pred ogledalom. V eni roki držiš šminko, v drugi barvico in se sprašuješ, kako z njima, da bo učinek najboljši in po zadnjem trendu? Za nasvete smo prosili umetnico ličenja Tjašo Marin, ki pravi, da v ličenju ni pravil, vse skupaj pa naj bo kot igra.

Je potrebno ustnice pred nanosom šminke navlažiti?

Umetnica ličenja pravi, da je vse odvisno od tega, v kakšnem stanju so tvoje ustnice in kakšen učinek želiš doseči. »Če želiš, da so ustnice takšne, kot bi jih narisal, moraš temu primerno najti dobro obstojno šminko.« Ob tem opozori, da mastne šminke niso tako obstojne kot mat šminke. »Dajo sicer bolj prijeten občutek, a se hitreje razmažejo in so manj obstojne.«

Je uporaba barvice pravilo?

Marinova pravi, da ne. "Z barvico zarišeš ustnice, kot želiš. Z njo se lahko igraš ali zgolj poudariš njihovo obliko." Ob tem pojasni, da nekatera dekleta nimajo izrazitega roba ustnic, zato si pomagajo z barvico in zarišejo linijo.

Lahko pa barvico uporabiš tudi na takšen način, da linijo zabrišeš in tako ustvariš bolj naraven efekt. Marinova še pove, da lahko na podoben način, da ustnice samo na rahlo obarvaš, uporabiš tudi šminko.

Poudari okvir obraza

"Samo ličenje na splošno je takšno, da si ga lahko vzameš kot neko igro. Zakaj bi bila vsak dan naličena z isto šminko? Preizkusi, s katero se bolje počutiš. Pravila, kaj je dobro in kaj ne, ni," in dodaja, da je v ozadju vsega vedno to, v čemer se sama najbolje počutiš. "Če se boš v tem dobro počutila, boš znala nositi, če se v tem ne počutiš dobro, pa se bo to opazilo in ne bo videti dobro."

Poleg ustnic pa je po mnenju Marinove pomembno predvsem to, da poudariš okvir obraza. Po njenih besedah so najpomembnejše oči. »Z očmi ves čas komuniciraš. Uporabi maskaro, poudari obrvi. Oči so ogledalo duše.«

Avtor: P. Pa.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)