Odlična masaža obraza, ki jo priporoča kozmetičarka Meghan Markle (video)

Čeprav niste strokovnjak s tega področja lahko preprosto, a učinkovito obrazno masažo izvajate kar doma.

27.4.2020 ob 5:50 | Foto: Gettyimages, You Tube | Avtor: M. FL.

Odlična masaža obraza, ki jo priporoča kozmetičarka Meghan Markle (video)

Obrazna masaža je en najbolj podcenjenih korakov v skrbi za nego kože na tem delu telesa. Kajti čeprav so tehnike, ki jih zaobjema, praviloma preproste, jim večina dnevno žal ne nameni nekaj dodatnih minut.

Če torej obrazna masaža še ni del vaše negovalne rutine, razmislite o tem, da bi jo z njo nadgradili. Tapkanje, krožni gibi in rahlo ščipanje … to je vse, kar potrebujete za tovrstno nego, učinek pa je večplasten.

Za lep obraz in zdravo telo

Kot piše Marie Claire, je na obrazu več kot 300 akupresurnih točk, ki so povezane z različnimi telesnimi organi, pritiski nanje pa spodbujajo njihovo delovanje ter tako obrazna masaža vpliva na celotno telo.

Hkrati pripomore k boljši vpojnosti aktivnih sestavin iz obrazne kozmetike, omili podočnjake, spodbudi krvni pretok v koži, pripomore k obnovi celic, okrepi limfno drenažo, učvrsti polt, spodbuja dotok kisika v kožo ter ji zagotavlja sijoč in mladosten videz.

Seveda ni vseeno, kako masirate obraz. Najljubša kozmetičarka Meghan Markle, mojstrica za nego obraza Sarah Champan svetuje, da si vsak dan vzemite nekaj dodatnih minut in ga zmasirate z naslednjimi koraki.

Prvi korak: začnite s cik-cak gibi na čelu

Ob levi rob čela pritisnite sredinec in kazalec obeh rok, nato pa z zmernim do močnim pritiskom v cik cak gibih s prsti potujte proti desnemu robu čela. Ponovite šestkrat. S tem korakom boste okrepili tam prisotne mišice, izboljšali pretok krvi na čelu ter nekoliko dvignili obrvi, posledično bo vaš obraz na pogled bolj odprt. 

Drugi korak: dvignite obrvi

Uporabite sredinca. Pritisnite ju tik pod notranjo stran obrvi in pod njima istočasno potujte proti zunanjima deloma lokov nad očmi tako, da obrvi nekoliko dvignete. V izhodiščno točko se vrnite pod očmi, vendar nežno, kajti tam je koža zelo občutljiva. Ponovite šestkrat.

Tretji korak: ščipajte se v spodnji del obraza

S kazalcem in palcem se ščipajte pod robom čeljusti tako, da na obeh straneh začnete pod brado in po robu potujete proti ušesom. Vsakič kožo nekoliko povlecite. S tem boste spodbudili pretok krvi in limfno drenažo. Ponovite vsaj šestkrat. Z enakimi gibi masažo šestkrat ponovite po sredini lic. 

Četrti korak: obrišite vrat

Iztegnite roki, dvignite glavo in napnite vrat ter po njem z rahlimi do srednje močnimi pritiski potuje od njegovega vrha proti dnu. Ta korak ni namenjen le negi vratu, temveč tudi obraza, saj se z njim učvrstijo mišice na njegovem spodnjem delu.

Opisane korake kozmetičarka takole nazorno prikazuje v videu:

Preberite še: Deset malenkosti, ki zagotavljajo več užitka od seksa

Morda vas zanima tudi: To je masaža, zaradi katere je obraz Meghan Markle videti tako izklesan in spočit


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)