Tu so! Ščitniki pred drgnjenjem, ki rešijo naša stegna

Razdražena koža med stegni, strah in trepet vsake ženske, ki bi vsaj eno poletje rada brez skrbi nadela oblekico? Zdaj se poslavlja.

28.6.2018 ob 5:08

drgnjenje_stegna_poletje_obleka_koza_bolecina3.jpg

Ste že slišali za "chub-rub"? Dekleta, ki med svojimi stegni nimajo ravno pet centimetrov razmaka, so se kakšno vroče poletje zagotovo že srečala z razdraženo kožo na notranji strani stegen. In ne, to se ne dogaja le tistim, nad konfekcijsko številko 40. To se dogaja meni, tebi in njej. Tudi njemu – če bi nosil oblekico! 

Težava je namreč v tem, da med hojo v krilu ali obleki pride do trenja med našimi stegni, ki zaradi poletne vročine povrh vsega postanejo še potna in recept za katastrofo je sestavljen. Razdražena koža je vse prej kot prijetna pri nadaljni hoji, težave z drgnjenjem med stegni pa marsikatero žensko odvnejo od tega, da bi nosila krila in obleke, saj hlače problematičen predel zaščitijo veliko bolje.

Rešitev 1 in 2: otroški puder in kratke hlačke

Obstaja nekaj rešitev. Na stegna lahko pred hojo nanesete malo otroškega pudra, ki izsuši kožo in prepreči boleče drgnenje.

Druga rešitev je, da pod oblekico dodate še kratke brezšivne hlačke. V trgovinah, kot so H&M ali C&A danes najdete že precej tanke materiale, ki skozi obleko ne bodo vidni, bodo pa opravili svojo nalogo. Hlačke so priročne predvsem, če se v krilu podate še na kolo, saj boste tako skrile še tisto, kar bi veter razkazal mimoidočim.

Rešitev 3 in 4: čipke in izum stoletja

drgnjenje_stegna_poletje_obleka_koza_bolecina2.jpg

A pod krilom nositi še hlačke se lahko zdi malo smešno, sploh, če imamo nov izum! Priljubljeno podjetje Pretty Little Thing (in še kup drugih) na primer izdeluje ščitnike, ki so manjši od kratkih hlač, saj prekrijejo le problematičen del stegen!

In če bi raje posegli po malo bolj zapeljivi različici, podjetje Bandelettes prodaja prav takšne ščitnike, le da so narejeni iz čipke!

Če jih torej kdo pomotoma vidi, si lahko skrivni pripomoček pač interpretira kot seksi podaljšano podvezico. Tako, zdaj pa hitro v svoje najljubše krilo.

drgnjenje_stegna_poletje_obleka_koza_bolecina1.jpg

Avtor: F. M.
Foto: različni proizvajalci


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)