Teh štirih lepotnih zapovedi letos nikakor ne smeš spregledati

Nova modna sezona s seboj prinaša tudi sveže smernice.

28.2.2023 ob 9:50 | Foto: Pexel | Avtor: E.N.

Teh štirih lepotnih zapovedi letos nikakor ne smeš spregledati

Vsake toliko si želimo manjših sprememb svojega videza in na srečo lahko navdih najdemo med lepotnimi smernicami, ki se tako kot modne redno menjujejo. Že veste, kaj v lepotnem svetu narekuje leto 2023?

Manikira ombre

Urejene dlani naj bi o naši osebnosti izdale več informacij, če si boste to sezono omislile manikiro ombre, pa boste sporočile predvsem to, da ste rade v koraku z lepotnimi smernicami. To sezono so namreč najbolj zaželeni nohti v nežnih barvah, katerih tehnika spominja na francosko manikiro, le da se vrhnji beli rob nohta preliva vse do korena. Takšna različica lakiranja nima jasne razmejitve med naravno in belo barvo nohta, kljub temu pa pričara nadvse eleganten videz rok.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greta Michalska - Studio Migdał (@studio.migdal)

Koktajl maskara

Čeprav bomo po dolgem obdobju močnega ličenja to sezono spet prisegali na načelo manj je več, pri nanosu maskare letos ne gre varčevati. Zapovedan je namreč bogat nanos tega lepotnega izdelka. Še več, maskaro bomo nanašali v več plasteh, tako da bodo trepalnice res močne in dolge. Najbolje je, da sežemo po dveh različnih, saj bo volumen še večji, nanesemo pa ju le na zgornje trepalnice, spodje pa pustimo gole.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lancôme Official (@lancomeofficial)

Rožnato senčilo

Precej drzni smo lahko tudi pri ličenju vek. V novem letu smo na hollywoodskih zvezdnicah in drugih lepotnih navdušenkah opazili rožnate sence, ki ustvarijo nadvse romantično podobo obraza. Odtenek je lahko izjemno močan, na barvni palete lahko sega celo do tona fuksije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revolution Makeup (@makeuprevolution)

Vaniljeva dekleta

Kljub zgornjim vrsticam, ki narekujejo ljubko senčilo za veke in močan nanos maskare, pa gre pri vsakdanjih lepotnih ritualih slediti tako imenovanim vaniljevim dekletom. To pomeni, da je najbolj zaželeno, da ostanemo zvesti podobi, ki nam jo je namenila mati narava, in svoje obrazne poteze le nežno poudarimo. Naraven videz seveda vključuje nekoliko razmršene obrvi, čim bolj blago podlago pudra ali pa kar brez nje in ustnice nežnih tonov. Prav tako pravilo narave velja pri oblikovanju pričeske, ki naj bo prikupna, a sproščena. Tako kot vaniljev sladoled, na primer.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Preberite še: Pozor, preden prvič oblečete novo oblačilo, obvezno storite to

Morda vas zanima tudi: Genialen trik naših babic za vedno dišeče omare


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)