Tako bodo vaše roke čudovite tudi pozimi

Zimski pogoji do rok niso prizanesljivi. V suhih prostorih in na mrzlem zraku se koža na rokah hitro lahko izsuši in postane hrapava. Pa vendar je mogoče, da so naše roke lepe tudi pozimi.

22.12.2018 ob 4:56

lepe_roke.jpg

Suhe, razpokane, grobe roke. Poznate? Čeprav sicer s tem nimate težav, se jim je pozimi le težko izogniti. A ne nemogoče. Poglejte nekaj nasvetov portala Pure Wow, s pomočjo katerih bodo vaše roke tudi pozimi mehke in nežne.

Krema za roke. Vedno!

Ta je pozimi obvezna oprema. Z njo čim pogosteje negujte roke. Zato: ena v torbici, ena v kuhinji, ena na pisalni mizi, ena v spalnici. In seveda jo redno nanašajte na roke. Priskrbite si takšno z bogatimi, hranljivimi in vlažilnimi sestavinami ter hitro vpojnostjo.


Skrbite za obnohtno kožico

Krema za roke je čudovita, a za nego obnohtne kožice ne bo dovolj. To večkrat na teden dodatno nahranite in navlažite s primernim oljem, ter tako preprečite, da bi se pretirano izsušila in razpokala.


Rokavice. Povsod.

Še ena obvezna zimska oprema: kadar ste zunaj, nosite rokavice. Naj bodo mehke, tople in takšne, ki omogočajo drsenje po zaslonih. Da vam jih tedaj, ko boste prejeli klic ali pisali sporočilo, ne bo treba sneti z rok.


Previdno pri umivanju

Vroča voda se vam zdi potem, ko pridete z mraza, čudovita, a žal do rok ni najbolj prijazna, saj znatno izsuši kožo. Voda pri umivanju naj bo mlačna, uporabljajte vlažilno milo, pri hišnih delih roke dosledno zaščitite z rokavicami in jih vedno po umivanju nahranite z vlažilno kremo.

roke_krema_nega_micna.jpg

Nadgradite nočno rutino

Preden ležete k počitku, roke dodobra natrite z vlažilno kremo in čeznje poveznite bombažne rokavice. Razmišljajte o njih kot o pižami za ta del telesa.


Navlažite zrak

Vsako gretje izsuši zrak v zaprtih prostorih, centralno ogrevanje je v tem primeru največji sovražnik lepe kože. Zato si priskrbite vlažilce zraka, ki bodo poskrbeli za prijetnejše bivanje in tudi za lepše roke, ki se na suhem zraku sicer izdatno izsušijo ter postanejo grobe.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock, Unsplash

Preberite še: 7 trikov, s katerimi si do lepega videza pomaga ena od najlepših žensk na svetu ali pa Tako pozimi najbolj škodujemo svojim lasem


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)