Tako bi v resnici morali uporabljati balzam za lase

Umivanju las šampona ponavadi sledi nanos balzama. A kako ga nanašati, da bo kar najbolj učinkovit?

26.10.2023 ob 5:55 | Foto: Adam_Lazar/Getty Images | Avtor: E. N.

Tako bi v resnici morali uporabljati balzam za lase

Prva napaka, ki jo mnogi zagrešijo pri negi las, je, da balzama sploh ne uporabljajo. Nekateri so prepričani, da jim bo ta namreč mastil lase, drugi, da bodo prameni zaradi njegove uporabe bolj ravni, tretji, da jim ta preparat pač nič ne koristi.

A frizerji so mnenja, da je balzam za lase pošteno koristen in da naši lasje potrebujejo regeneracijo ne glede na to ali so skodrani, ravni, tanki ali bolj močni. 

Seveda je pomembno, da balzam nanašamo na čiste lase. Pred tem jih moramo temeljito oprati s šamponom, da z njih speremo maščobo in drugo umazanijo, nato pa sledimo navodilom, ki jih pišemo spodaj.

Ne preveč mokri lasje

Nanašanje balzama direktno na mokre lase, ki smo jih ravnokar sprali z veliko vode, ne bo preveč produktivno. Najprej moramo pramene dobro odcediti oziroma iz njih iztisniti odvečno vodo. Las, ki je premoker, namreč nase ne bo vezal učinkovin, ki so v balzamu in te bodo le spolzele po njem ter pot nadaljevale v odtok naše kopalne kadi. Lase tako ped nanosom najprej nežno, a temeljito ožemite in šele nato vanje vtrite balzam.

Pravilen nanos

Tudi pri nanašanju balzama lahko zagrešimo kakšno napako. Ne smemo ga nanesti preveč, prav tako ne premalo.

Predvsem pa ga ne smemo nanašati na kožo. Lasje pri korenu so namreč še čisto sveži in še ne potrebujejo regeneracije. Nanašanje balzama tja bo povzročalo le njihovo prekomerno mastenje. Prav tako bo balzam zamašil pore na lasišču, česar si seveda ne želimo.

Enkrat za vselej - regenerator nanesemo predvsem na konice in lase nekaj centimetrov nižje od lasišča.

Dobro izpiranje

Tako kot je pomembno, da regenerator temeljito nanesemo na lase ter ga pustimo učinkovati nekaj minut, je pomembno tudi, da ga temeljito speremo. Če bo po pranju las ostal na pramenih, bo naša frizura kaj hitro mastna, lasje pa ne bodo videti sijoči, ampak obteženi. Zato vedno pazite, da balzam dobro sperete z lasišča. Lasje morajo imeti po pranju svilnat občutek in ne obteženega.

Preberite še: Jelena Pirkmajer: Klišejsko, a njen namen je, da daje ljudem veselje

Morda vas zanima tudi: Elsa Schiaparelli, oblikovalka, ki je ustvarila najbolj šokantno modno barvo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)