Smutiji so »izguba časa in denarja«

Strokovnjaki so prišli do ugotovitve, da je mešanje smutijev in razstrupljanje z njihovo pomočjo izguba časa in denarja.

9.12.2014 ob 1:57

Vnesite vsebino, ki je lahko tudi v obliki HTML-ja.

Pravilnost tega HTMLja se pri izpisu preverja, zato bodite natančni, ke bo v primeru nepravilnega HTMLja tekst vseboval HTML kode.

HVALA!

Namesto uživanja surovega sadja in zelenjave v obliki smutijev in namesto kave s sladkorjem naj si vsako jutro raje privoščimo zvrhan kozarec vode, pred tem pa dober osemurni spanec, pravijo strokovnjaki. V zadnjem času so smutiji postali precej priljubljeni in mnogi se z njihovo pomočjo lotijo razstrupljanja telesa, kar pa je po mnenju strokovnjakov potrata časa in denarja, saj se je naše telo povsem sposobno samo ščititi pred negativnimi zunanjimi vplivi. Mnoge sicer premamijo zgodbice o razstrupljanju s pomočjo smutijev, tablet in posebnih diet, a večina sestavin, ki jih pri tem zaužijemo, ni dobrih za telo, svarijo strokovnjaki. Že pri mešanju smutijev marsikdo za hitrejši učinek uporablja posebne praške za pospeševanje presnove in izgubo odvečnih kalorij. »Proces prečiščevanja telesa se ne pojavi nič hitreje, če uživate tablete, čaje ali smutije za razstrupljanje. Ne pomagajo niti body wrapi, tako imenovane obloge za telo, ki obljubjajo hitro hujšanje in razstrupljanje,« opozarjajo pri organizaciji Making Sense Of Chemical Stories in dodajajo, da sta kozarec vode in dober spanec vse, kar potrebujete. Seveda, če se izogibate prekomernemu pitju kave in pretirani uporabi sladkorja, smutije pa zmešajte zgolj iz sadja in zelenjave, brez nepotrebnih praškov, ki obljubljajo marsikaj. Toksikolog Alan Boobis, ki je prispeval svoje znanje o razstrupljanju, pravi: »Telo ima lasten sistem razstrupljanja, ki je zelo sofisticiran in raznolik,« dietetičarka Catherine Collins pa je dodala, da je moderno razstrupljanje zgolj marketinški trik.  


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)