Predstavitvena informacija

Si želiš spremembo? Kaj pa nova pričeska?

Ste že kdaj na ulici ali v trgovini srečali nekdanjo sodelavko ali znanca in jo/ga komaj prepoznali zaradi povsem drugačne pričeske? Ena najhitrejših in najbolj enostavnih sprememb, ki jih lahko naredimo, kadar želimo svetu sporočiti, da je pred nami novo obdobje, je sprememba pričeske.

7.4.2020 ob 2:40 | Foto: Notino | Avtor: P. I.

Si želiš spremembo? Kaj pa nova pričeska?

Če ste dosegli nekaj, na kar ste resnično ponosni, ali pa vas čakajo novi izzivi, na katere se želite čim bolje pripraviti, poskusite z novo frizuro. Prav tako nanjo ne pozabite ob menjavi letnih časov, ko v naših življenjih zapiha nov veter. Preberite si nekaj nasvetov, kako boste s spremembo zadovoljni in vedno pustili nepozaben vtis.

Vsi si želimo, česar nimamo

Kolikokrat ste od skodrane znanke slišali, da si želi imeti kot vi povsem ravne lase, in jo samo nejeverno pogledali, saj se sami vedno trudite, da bi svojemu naglavnemu okrasju nekako le pričarali vsaj malo večji volumen? Vsak frizer vam bo potrdil, da si vedno želimo ravno tisti tip las, ki ga nimamo. Vsaj za nekaj ur se lahko v kožo dame s skodranim naglavnim okrasjem prelevite s pomočjo kodralnikov za lase. Odločite se za kakovosten izdelek, ki ne bo poškodoval vaših las!

Nasveti za popolne kodre

Pri kodranju upoštevajte, da je treba kodralnik najprej segreti na primerno temperaturo; če boste uporabo začeli, preden doseže končno temperaturo, kodri ne bodo obstali. Temperatura kodralnika za lase mora biti pri tanjših in bolj občutljivih laseh 160 ºC, pri gostejših in manj poškodovanih pa lahko doseže do 220 ºC. Preden začnete oblikovati, se prepričajte, da so vaši lasje resnično povsem suhi, saj v nasprotnem primeru obstaja možnost, da se poškodujejo.

Za resnično skodran videz navijte lase od spodaj navzgor, za romantične, valovite kodre pa začnite na sredini in ne kodrajte konic. Kodralnik za lase naj bo obrnjen stran od vašega obraza, zapestje pa pri uporabi čim bolj sprostite.

Popolna barva zame

Vam začasni kodri niso dovolj, saj čutite, da ste na pragu večje prelomnice? Nakup barve za lase naj bo premišljena odločitev, saj boste njene posledice nosili vsak dan. Kot pri kodralnikih tudi tukaj velja, da nikakor ne smete pozabiti na kakovost. Kako pa izbrati pravo barvo za lase?

Za začetek lahko poiščete, katera od svetovnih zvezdnic ima podobno barvo kože, oči in slog kot vi. V kakšni različici vam je najbolj všeč? Pomembno je, da ugotovite, ali pri vas prevladujejo hladni ali topli toni. Zavihajte rokave in si oglejte svoja zapestja – kako so videti vaše žile? Če so na pogled modre ali vijolične, se odločite za hladne tone, če pa izgledajo zelenkasto, so za vas primerni topli toni barv za lase. Podoben trik lahko uporabite pri svojih očeh – so v njih zlate pikice? Če da, vam bodo najlepše pristajali topli odtenki.

Ne glede na to, za kakšno spremembo svojih las se boste odločili, naj bo ta premišljena, saj je urejena pričeska tista, ki resnično dopolni naš videz. Brez nje ne z urejenim ličenjem ne z novimi oblačili ne boste zasijali tako, kot bi lahko.

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)