Puder, šminka, črtalo ... Na kaj moraš paziti pri zimskem ličenju?

Ko se temperature spustijo blizu ledišča, se hitro zakopljemo v tople plašče in odeje, prepogosto pa pozabimo spremeniti tudi način ličenja.

28.11.2018 ob 2:19

SI-301-slika-01.jpg

Podlaga

Prva stvar, na katero moramo pomisliti pri ličenju v prehodu v zimo, je menjanje odtenka pudra. V tem času je naša poletna zagorelost le še nostalgičen spomin in čas je, da preverimo, ali se poletni odtenek pudra sploh še ujema z našo kožo. Sploh če upoštevamo, da je pozimi sonce le redko na spregled in se ličimo v umetni svetlobi, je pomembno, da spet dobro preverimo svoj odtenek pudra. Ta je po navadi svetlejši, kot je bil poleti.

Izbira odtenka pudra je lahko prava pustolovščina. Upoštevati moramo tako nianso pudra kot njegov podton. Če si imela to srečo, da si našla svoj popolni poletni puder, pobrskaj po spletu, kakšne barve in podtona je – morda ti uspe najdi enako, le svetlejšo kombinacijo za zimo.

Mnogim se pozimi zaradi mrazu in suhega zraka spremeni tudi tip kože, ki postane bolj občutljiva in suha. Temu lahko pomagamo z izbiro bolj hranilne nege za obraz, mnoge pa pozimi prisegajo tudi na bolj vlažne in hranljive pudre, ki se ne posušijo v popolnoma mat podlago in koži dajejo bolj naraven in zdrav videz.

Lička

V poznem jesenskem in zimskem času se priporoča, da počasi zmanjšamo količino nanešenega bronzerja, ki je bil letošnje poletje pravi hit. Z njim dajemo svojemu obrazu topel videz zagorelosti, ki pa v mračnih zimskih dneh pogosto ni videti naravno. Če si velika ljubiteljica bronzerja, se ne daj motiti, če pa si zaželeliš spremembe, pobrskaj po rožnatih odtenkih rdečil za lica. Ta bodo prav tako dodala nekaj topline tvojemu obrazu in poskrbela za tisti prisrčni videz rožnatih ličk. Če s svojim ličenjem rada tudi malo eksperimentiraš, malenkost rdečila nanesi tudi na konec nosu.

Ustnice

V vseh letnih časih so na ustnicah najbolj razširjeni nude toni, poletne koralne šminke pa pozimi nadomestijo temno rdeče in vijoličaste barve. Temne šminke so enostaven način za hitro preobrazbo, saj lahko zelo hitro tvoj videz dvignejo na čisto drugo raven in so odlično videti tudi z drugače preprostim make-upom. Pobrskaj tudi med tekočimi šminkami, ki zagotavljajo občutno daljšo obstojnost, če se bojiš suhih ustnic, pa imaš na voljo tudi vedno bolj pigmentirane glose.

SI-301-slika-02.jpg

Oči

S hladnejšimi in temnejšimi dnevi se temne barve prenašajo tudi v trende ličenja oči. Vedno manj je norih pisanih eksperimentov in počasi se vračamo k temnim zamolklim barvam. Te pa še zdaleč niso dolgočasne! Namesto na ustnice tokrat na oči nanesi temno vijoličasto ali vinsko barvo ali pa se poigraj z zamolklo modro ali zeleno. Če s svojim videzom ne ekperimentiraš preveč rada, so ti vedno na voljo rjavi in svetleči bronasti odtenki, ki jih lahko zvečer še dodatno poživiš z nanosom vedno bolj priročnih bleščic.

Nohti

Tudi na nohtih se v jesenskem in zimskem času trendi vračajo k bolj temnim bogatim barvam, kot so vinsko rdeča, siva, temno zelena, s približevanjem prazničnega meseca pa so vedno bolj aktualni tudi zlati in srebrni laki za nohte. Tudi z nohti se lahko pozabavaš in ustvariš nore vzorčke ali pa uporabiš kakšnega od mnogih nadlakov, ki lahko popolnoma spremenijo videz tvojega običajnega laka za nohte.

 Po vseh prebranih nasvetih in trendih pa ne pozabi – glavni napotek za zimsko ličenje je: naliči se tako, kot sama želiš! Ni pomembno, ali imaš rada zagorel videz z bronzerjem ali pa divje neonsko črtalo za oči sredi zime, pomembno je le, da si s svojim videzom zadovoljna in samozavestna.


Avtor: promocijsko sporočilo
Foto: Ceneje.si


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)