Proti utrujeni koži z novim 10-dnevnim tretmajem

Kaj pomeni prihod jeseni? Jesenske barve prinašajo nove trende tudi pri skrbi za kožo.

19.9.2017 ob 4:15

s.jpg

S hladnejšimi dnevi bomo poleg toplejše garderobe zamenjali tudi kozmetiko, ki bo prevzela vlogo zaščite kože pred mrazom, vetrom in drugimi vremenskimi muhami. Za poškodbe kože pa so krivi tudi hiter življenjski slog in utrujenost, onesnaženje zraka, slaba prehrana in čezmerna izpostavljenost UV sevanju.

Utrujena koža se tako kaže v povešenih obraznih potezah, pusti polti brez sijaja, pomanjkanju napetosti in polnosti kože. Biološko gledano je za te značilnosti, ki jim skupaj pravimo utrujena koža, odgovoren tudi čezmerni oksidativni stres. Koža postane izčrpana in poškodbe se kopičijo. Po čem običajno posežemo v boju proti utrujenosti? Po vitaminskih kurah!

kkk14.jpg

"Jesen vedno prinaša nove trende, tako v modi, kot v kozmetiki," je na predstavitvi novega izdelka za nego kože povedala vodja komunikacij pri znamki Vichy Petra Mlakar Zorko. Pri podjetju pravijo, da je lepa koža pravzaprav naš najboljši "modni dodatek", zato je treba zanjo ustrezno skrbeti, jo negovati in obnavljati. 

Pri Vichyju tako predstavljajo nov izdelek Liftactiv Fresh Shot – intenzivni 10-dnevni tretma proti videzu utrujene kože, ki jo obnovi, naredi bolj sijočo, čvrsto in zmanjšuje gube. Intenzivni tretma za vsako jutro je formuliran z močnimi antioksidanti, vključno s čistim vitaminom C, njegov poživljajoč učinek pa je takojšen.

kkk15.jpg

Kako ga uporabljamo? 4 do 5 kapljic antioksidantnega tretmaja proti utrujenemu videzu kože v obliki seruma nanesete vsako jutro 10 dni zapored. Izogibajte se predela okoli oči, tretma pa ponovite 3 do 4 krat na leto za obnovitev. 

Po 10 dneh uporabe tretmaja si koža opomore, namenjen pa je tistim z občutljivo kožo in je brez dišav. Na predstavitvi novega izdelka smo ujeli tudi Nino Šušnjara, ki bo na ljubljanskem tednu mode kmalu predstavila novo modno kolekcijo, prav z Vichyjem pa sodeluje že leta.

PREBERI še // Oblikovalka je samo za Mično razkrila, kaj lahko pričakujemo na jesenskem tednu mode

kkk21.jpg

Modna oblikovalka nam je zaupala, da ima precej občutljive oči, zato ji odgovarja kozmetika, ki je lekarniško preverjena. Sama pri negi kože sicer prisega na Vichyjeve izdelke, a ne mara pretiravanja. "Doma si naredim eno nego na mesec, sicer pa zame na kakšne dva meseca poskrbijo v salonu. Največkrat negi kože namenim dopoldneve, saj se mi zvečer pogosto ne ljubi, zagotovo pa je eden najboljših načinov skrbi za lepo kožo to, da pijemo ogromno vode!," pravi rožnatolasa oblikovalka.

Dogodka se je udeležila tudi Vichyjeva ambasadorka Ana Klašnja, priznana baletna solistka SNG Opera in balet Ljubljana, ki je o inovaciji povedala: "Že prvi stik z izdelkom je izredno prijeten – tekstura je lahkotna in se zelo enostavno nanaša, sestavine pa obljubljajo dober rezultat. In res je mogoče – po 10 dneh je moja koža videti bolj sveža, spočita, jaz pa sem pripravljena na vse profesionalne in zasebne izzive nove sezone."


Avtor: F. M.

Foto: Matic Kremžar


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)