Pripravi kožo na poletje (nujni ukrepi, ki jih upoštevaj za sijočo kožo na obrazu)

Menjava letnega časa je za našo kožo nekoliko stresna.

22.5.2022 ob 6:38 | Foto: JLco - Julia Amaral/Getty Images | Avtor: E.N.

Pripravi kožo na poletje (nujni ukrepi, ki jih upoštevaj za sijočo kožo na obrazu)

Pred nami so sončni dnevi in višje temperature, ki poleg menjave garderobe zahtevajo tudi manjšo prilagoditev na policah s kozmetiko. Prehod z zimskega na poletno obdobje je za našo kožo namreč lahko precej stresen.

Spremembe pri vsakodnevni negi so zato priporočljive, prav tako priprava našega obraza in telesa na drugačne vremenske razmere.

Piling

Veter in mraz sta čez zimo našo povrhnjico nekoliko osušila, koža je v tem času lahko postala celo nekoliko roževinasta. Vremenska sprememba lahko povzroči pordelost in rdečico.

Pomagamo si lahko z nežnim pilingom, da najprej odstranimo odmrle in suhe dele kože. Nikar ne pozabimo na roke, komolce, stopala in kolena, ki v zimskem času še posebno radi dobijo hrapavo teksturo. A s pilingom ne pretiravajte.

Priporočljivo ga je opraviti na vsaka dva tedna, pri tem pa paziti, da kožo tudi dobro nahranimo. Prav tako na obrazu uporabite blago različico, medtem ko lahko druge dele telesa podrgnete z nekoliko bolj grobim pilingom.

Hidracija

Ključ do lepe in zdrave kože je intenzivna in redna hidracija. Pomagamo ji že s pitjem vode, na pomoč pa ji lahko priskočimo tudi s kozmetičnimi izdelki. Sploh tistimi, ki vsebujejo hialuronsko kislino.

Tako bo naš videz bolj svež, koža napeta in elastična. Kljub vsemu naj dnevna in nočna vlažilna krema v tem delu leta ne bosta pretežki. Izberite manj mastno, ta kože ne bo preveč obtežila.

Zaščita pred soncem

Izjemno pomembna je tudi intenzivnejša zaščita pred soncem. Že pred časom smo pisali, da sončni žarki našo kožo lahko poškodujejo tudi v oblačnem vremenu, vseeno pa je v poletnem obdobju nujno, da jo še toliko bolj zaščitimo.

Že samo 15 minut izpostavljenosti soncu na dan sčasoma povzroča mikropoškodbe in vidne gube. Ker so poleti žarki še močnejši, je nujno, da večkrat na dan nanašamo kremo z zaščitnim faktorjem vsaj 30 ali 50.

Primerna prehrana

Na videz pa ne vplivamo le od zunaj, temveč tudi od znotraj. Uravnotežena prehrana z veliko sadja in zelenjave koži zagotavlja primerno zalogo vitaminov in mineralov, ki ji dajejo sijaj in elastičnost.

V vročih dneh je še zlasti priporočljivo uživati zeleno solato, brokoli, grenivke, korenček in lubenico. Za zalogo zdravih maščob pa bomo poskrbeli tako, da v prehrano vključimo ribe in oljčno olje.

Preberite še: Prehrana za mladost: 5 živil za napeto kožo brez gub (+ naravni viri kolagena)

Morda vas zanima tudi: Top 5 čevljev, ki bodo najbolj zaznamovali sezono pomlad/poletje 2022


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)