Priporočila blogerk za lepo kožo

Koža na obrazu je vedno najbolj izpostavljena, zato je treba zanjo še posebej lepo skrbeti.

27.2.2015 ob 8:30

shutterstock_111283052.jpg

Obraz je vsak dan izpostavljen različnim dejavnikom: mrazu, smogu, vetru, soncu, ... Zato je ključno, da zanj skrbite redno in nežno.

Lepotne blogerke Jordan (Ramshackle Glam), Annabelle (Viva Luxury) in Aimee (The Formula) so skupaj zbrale svoja ultimativna priporočila za nego kože:

Poživite kožo. "Ta trik sama uporabljam redno in moja koža je po tem vedno sijoča. Skuhajte zeleni čaj in pustite, da se pohladi. Prelijte ga v modelček za led in postavite v zmrzovalnik. Ko nastanejo ledene kocke, vzemite eno in se z njo sprehodite po nenaličenem obrazu, nato pa pustite koži, da se posuši na zraku."

Kožo navlažite z oljem. "Olje iz mareličnih jedrc je najboljši vlažilec kože. Odličen je tudi za roke, stopala, lase in seveda za obraz. Pomaga tudi pri razpokanih ustnicah."

Vsak večer odstranite ličila. "Ni hujšega kot to, da se v posteljo odpravite z ličili. Za večerno čiščenje kože si morate vzeti čas in poskrbeti, da se bo tudi vaša koža čez noč spočila in zadihala."

Pijte zeleno. "Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, a niso vsi zajtrki enaki. Smutiji z zeleno zelenjavo delajo čudeže na koži, zato si jih redno privoščite."

Voda, voda, voda. "Ni pomembnejšega vira za lepo kožo kot je voda. Priporočamo vsaj tri litre na dan! Vaša koža bo čista, lepa in sijoča."

Ne krajšajte lepotnega spanca. "Če (še) niste mama, si vsako noč privoščite osemurni spanec. Ta je skoraj tako pomemben kot voda."

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)