Predel, ki zahteva skrbno nego

Koža na področju oči je izjemno občutljiva in si zato zasluži posebno nego.

16.6.2015 ob 6:30

shutterstock_143490691.jpg

Koža na vekah in na predelu pod očmi, kjer se za mnoge preveč pogosto pojavijo podočnjaki, je izredno nežna, občutljiva, tanka in nepredstavljivo kompleksna. Nima nič več kot sedem plasti, kar pomeni, da je trikrat do petkrat tanjša kot koža na drugih predelih, zato je porazdelitev vode v njej slaba in koža posledično izsušena.

To povečuje tveganje za zabuhlost in ostale oblike raztegnjene kože. Oko leži na majhni blazinici maščobe, ki hitro lahko izgubi obliko. In neprestano premikanje mišic vodi do prvih gub.

shutterstock_117177337.jpg

Vlaženje je ključno za doseganje idealne kože in tudi osnovna potreba izsušene kože, saj koža vsebuje 70  odstotkov vode. Toda na določenih delih obraza se hitreje in bolj izsuši, kar vodi do pojava tankih linij zaradi suhosti, podočnjakov, temnih vrečic in izgube svežega in spočitega videza.

Kreme, geli ali fluidi, ki so namenjeni izključno negi kože na predelu okoli oči, bodo poskrbeli za svež in mladosten videz.

Prav zaradi občutljive kože, je za predel okoli oči priporočljiva uporaba sredstev, ki so namenjena izključno temu in vsebujejo preparate proti gubam, temnim kolobarjem, proti zabuhlosti in proti upadli koži. Dobro je, da imajo produkti, ki jih uporabljate za predel oči potrjene teste iz strani oftamologov ter da se ustrezno dopolnjujejo z izdelki, ki jih uporabljate za preostali del obraza. Enako velja pri sredstvih za odstranjevanje ličil in čiščenje kože.

shutterstock_121114489.jpg

Umetnost nanašanja

Pri nanašanju sredstev za nego kože na predelu oči moramo biti pozorni glede količine preparata, ki pa ga moramo v kožo nežno zmasirati. Pri masiranju delamo gibe v smeri urinega kazalca. Preparate, ki preprečujejo podočnjake nanašamo z nežnim tapkanjem in sicer iz zunanjega proti notranjemu predelu oči, saj s tem spodbudimo limfni sistem.

shutterstock_248876872.jpg

Odstranjevanje ličil

Predno se lotite čiščenja naličenega predela okoli oči, odstranite leče, če jih nosite, majhno količino sredstva nanesite na vato, ki jo, brez premikanja, nekaj sekund držite na očesu. Tako bo koža vpila vse sestavine, ki so ji namenjene. Zabrišite z vato v smeri senc, dokler niso ličila povsem odstranjena.

Oljnate vate so še vedno nepremagljivo sredstvo za odstranjevanje vseh sledi vodoodpornega make-upa.Telovadba z očmi

Številni dermatologi svetujejo, da vsake toliko časa kožo nežno ščipate od konca obrvi proti notranjosti sence in s tem spodbudite prekrvavitev v veki, katera se zelo rada povesi. Na tem predelu namreč deluje le ena od treh ven.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)