Pomladni trendi ličenja: Minimalistično megalomanstvo

Modne smernice ličenja za pomlad/poletje 2020 družijo obraz brez ličil in pretirano poudarjene detajle.

19.4.2020 ob 5:35 | Foto: GettyImages, promocijski materiali | Avtor: A. J.

Pomladni trendi ličenja: Minimalistično megalomanstvo

Čeprav ličenje v teh dneh ni na prvem mestu naših dnevnih opravkov, ni nič narobe, če se pripravimo na čas, ko bomo znova lahko normalno živeli tudi zunaj naših domov. Ličenje je igra, ki nam lahko popestri samoizolacijo in naše misli od bolezni popelje v bolj pozitivno smer. Ne nazadnje nam modni guruji polagajo na srce, da to, da smo doma (če imamo to srečo), še ne pomeni, da moramo biti zanemarjeni. Sploh tistim, ki delajo od doma, svetujejo, naj se vsako jutro oblečejo od glave do peta, tako kot da bi šli v službo. Če imate za nameček tudi zasebne ali poslovne videokonference, so ličila kljub vsemu dobrodošel dodatek.

Kakšni naj torej stopimo na ulice po koncu karantene oziroma samoizolacije?

Trendi pomlad/poletje 2020

Snovalci lepotnih trendov so, kot bi slutili, kaj se bo dogajalo po svetu, za toplejši del leta 2020 iznašli svojevrstno minimalistično megalomanstvo. Na tednih mode smo lahko občudovali manekenke s skoraj naravnim videzom, z navadno določenim rahlo pretiranim poudarkom. Popolnoma nenaličene oči in (kolikor se da) naravna polt (s korektorji, pudri in barvnimi kremami le poenotimo videz polti) se to sezono družijo z ustnicami v neonsko rožnati ali katerikoli drugi neonski barvi. Popolnoma nenaličen obraz, na ustnicah pa zgolj bleščilo ali šminka kožne barve preseneti s pljuskom pastelnih barv okoli oči. Senčila so nanesena igrivo, z domišljijo, kot bi risali z vodenimi barvicami na papir.

V navdih so vam lahko odtenki, ki jih najdete v Maybellinovi paleti Lemonade Craze Eye Shadow. Odlična kombinacija so lahko jagodni odtenek Ice Pop, ki ga nanesemo čez vso veko do roba obrvi, kovinsko zlata Main Squeeze, s katero prekrijemo sredino veke, na sence in zunanje kotičke oči pa nanesemo mešanico jagodne Ice Pop in živo rumene Lemon Craze. Še ena različica pomladno-poletnega minimalističnega pretiravanja je izrazito poudarjanje zgornjih in spodnjih (!) trepalnic z maskaro ali – še bolje – z umetnimi trepalnicami. Te lahko letos nosimo tudi na popolnoma nenaličenem obrazu.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)