Pet trikov za mladosten vrat

Tudi koža na vratu lahko s pravimi triki ohrani mladosten videz.

4.1.2021 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet trikov za mladosten vrat

Zaradi občutljive in tanke kože, ki ga prekriva, je vrat eden od delov telesa, na katerem se najhitreje pojavijo gube. In ker je bolje preprečiti kot zdraviti, je dobro poznati načine, s katerimi lahko upočasnite prehitro staranje vratu.

Nizamo pet uporabnih, ki vam bodo pri tem zagotovo v pomoč.

Pazite na držo

Za začetek: slaba drža, zgrbljen hrbet in ukrivljen vrat na zdravje in lepoto ne vplivajo najbolje. Eden od negativnih učinkov slabe drže je tudi prehitro staranje vratu: kadar telo ni vzravnano in je vrat stalno pokrčen, se na njem začno risati gube.

Sodobni čas, v katerem pogosto zremo v telefone in tablice, koži na vratu ni najbolj naklonjen, kajti glava je med branjem vsebin, ki jih prinašajo, globoko sklonjena. Temu se je mogoče vsaj nekoliko izogniti s tem da telefone, tablice ali druge zaslone med branjem z njih držite v višini oči.

Jejte z vitaminom C in zdravimi maščobami bogato hrano

Vitamin C spodbuja nastajanje kolegena v koži, posledično je ta bolj elastična in na njej je manj gub. Zato je dobro na jedilnike umestiti več citrusov, jagodičevja, paradižnikov in drugih, z vitaminom C bogatih živil.

Koži koristne so tudi omega 3 in omega 6 maščobne kisline, ki se nahajajo v olivnem olju, mastnih ribah, lupinastih plodovih in avokadu.

Negujte kožo na vratu

Mnoge pripadnice nežnejšega spola pri negi obraza pozabljajo na vrat. Za njegovo nego je primerna vlažilna krema, ki jo uporabljate na obrazu, ključen pri tem je reden nanos v nežnih gibih od dna proti vrhu vratu.

Tudi drugi negovalni prijemi so dobrodošli, denimo reden piling, ki s površine kože odstranjuje odmrle celice in spodbuja obnovo polti. Ne pozabite na temeljito čiščenje in na zaščito pred UV žarki.

 

Izvajajte vaje za vrat

Tako kot primerna vadba zagotavlja lepo telo, pripomore tudi do čvrstega vratu. Ena od vaj, ki k temu pripomore je sledeča:

stojte pokončno in potisnite spodnjo čeljust naprej, da se napnejo mišice na vratu. Z usti oblikujte črko O. Položaj zadržite za dve do tri sekunde in sprostite čeljust.  Nato v istem položaju oblikujte črko I. Pri obeh vajah morate v vratu čutiti napetost. Naredite po deset ponovitev večkrat na dan.

Ne pretiravajte s parfumi

Parfumi vsebujejo alkohol, ta izsuši kožo, ki zato postane manj elastična ter bolj zgubana kar pomeni, da pretiravanje s parfumi škoduje mladostnemu videzu kože na vratu. 

Povzeto po pisanju Miss7

Preberite še: Modna oblikovalka šokirala splet. Je možno, da je stara 70 let? 

Morda vas zanima tudi: Odlična masaža obraza, ki jo priporoča kozmetičarka Meghan Markle (video)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)