Pet premišljenih trikov za poletno ličenje

Zdi se, da vsako leto nestrpno pričakujemo poletje. Čas teče bolj počasi, lažje se sprostimo, vzdušje je venomer počitniško. Edino, kar je včasih težko prenašati, so komarji in vročina. Ta jo tistim, ki smo se navajene ličiti, lahko še kako zagode.

15.7.2019 ob 7:55

GettyImages-691870832.jpg

Kadar so temperature zunaj visoke, me pa si iz navade na obraz nanesemo zaporedje več ličil, ki so po možnosti kremasta, goste teksture in neodporna proti vodi, tvegamo, da se nam bo nanos začel dobesedno topiti, saj se bomo potile bolj kot običajno. Črni kolobarji pod očmi zaradi maskare so le ena od posledic, ki se jim lahko elegantno izognemo z nekaj preprostimi triki.


Poskrbite za zaščito pred soncem

Velika večina krem, pudrov in tekočih podlag že vsebuje SPF (angl. sun protection factor oz. zaščitni faktor) – kratica je še posebej priljubljena pri tujih modnih gurujkah –, s katerim se je sicer koristno namazati prav v vsakem primeru. Sonce namreč lahko izpostavljeno in nezaščiteno kožo poškoduje, kar tudi pospeši staranje ali celo vodi v razvoj bolezni, kot je kožni rak. Pred nanosom ličil zato na obraz in dlani nanesite najmanj zaščitni faktor 30.


Manj je več

Namesto debelih plasti tekočih podlag se odločite le za tanek nanos oziroma, če je možno, raje uporabite tonirano vlažilno kremo ali korektor.


Uporabite izdelke z drugačno teksturo

Mastni, gosti, kremasti izdelki so za vročino skrajno neprimerni, saj koži onemogočajo dihanje in pospešujejo potenje. Zamenjajte jih s takšnimi na osnovi gela ali tekočine; to velja tudi za vlažilne kreme in šminke, ki jih zamenjajte z balzamom za ustnice ali lip glosom, rdečilo za lica pa naj ne bo v prahu, temveč tekoče. Manj ko bo izdelek masten, manj se boste potili in se svetili. Za trepalnice izberite vodoodporno ali vsaj prozorno maskaro; namesto kremastega pa bronzer v prahu, ki ga nanesite na mesta, kamor sonce naravno posveti; če pa imate npr. lase spete v čop, ga nanesite še na vrat in ušesa.


Izberite prave barve

Medtem ko si pri izbiri poletnih oblačil privoščite barvitost, pri ličilih posezite po odtenkih svetlejših, umirjenih, naravnih barv. Ker se vam bo obraz že tako ali tako svetil zaradi potu, namesto izdelkov s sijajem raje uporabite tiste brez (mat).


Ličilom zagotovite obstojnost

Da bo vaš poletni nanos ličil na vsakem koraku videti svež in bo ohranil obstojnost, uporabite sredstvo za fiksacijo, najraje v pršilu.

Ne bojte se, da boste v največji vročini ob najbolj nepravem času zaradi neustrezne izbire ličil videti neprimerno. S temi preprostimi triki jo boste ugnale in boste vedno videti čudovito.

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)