Predstavitvena informacija

Pametna zaščita pred soncem, ki poleg kože skrbi tudi za naravo

Nova linija Collistar filtrira samo škodljive žarke in hkrati spodbuja proizvodnjo vitamina D.

10.5.2021 ob 5:25 | Foto: Collistar | Avtor: P.I.

Pametna zaščita pred soncem, ki poleg kože skrbi tudi za naravo

Poletje je že skoraj pred vrati in z njim težko pričakovano sanjarjenje na plaži v družbi prijetno toplih sončnih žarkov. Ob misli na brezskrbno poležavanje na plaži pa ne gre zanemariti tudi dejstva, da imajo sončni žarki kljub blagodejnim učinkom na človeški organizem tudi neugodne vplive, ki jih skušamo čim bolj učinkovito preprečiti z izbiro ustreznih izdelkov za sončenje, med katerimi nas vse več izbira tiste, ki poleg učinkovite zaščite naše kože odražajo našo trajnostno naravnanost k varovanju okolja. V nadaljevanju razpredamo o pomembnih funkcijah učinkovite sončne kreme, izpostavljamo pa tudi njene učinke na okolje.


Če želite tudi vi preizkusiti nove Collistarjeve izdelke, ne zamudite izvrstne priložnosti, ki so jo za vas pripravili v vseh parfumerijah Muller. Z nakupom dveh izdelkov Collistarjeve sončne linije bo vaša tudi čudovita torba za plažo Collistar. Pohitite po svojo, saj akcija traja le še do 16. maja. Več o poteku akcije pa lahko spremljate na njihovem Instagram profilu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Collistar Slovenia (@collistarslovenia)


Je res vsaka sončna krema učinkovita zaščita?

Da se ni dobro pretirano sončiti, vemo že dolgo. O posledicah čezmernega izpostavljanja sončni svetlobi nas opozarjajo na vsakem koraku. Kar že vemo, je, da nas krema za sončenje ščiti pred škodljivimi sončnimi žarki, ki jih imenujemo UV-žarki.  Te žarke, ki pridejo skozi ozonsko plast, delimo na UVA- in UVB-žarke. Z učinkovanjem na DNK v naši koži povzročajo poškodbe v molekulah ter s tem posledično spreminjajo zapis v celici, ki skrbi za regeneracijo kože. Poškodovane molekule pomenijo tudi moteno delovanje celice, kar se odraža z vidnimi spremembami na koži. Naloga kreme za sončenje je, da UV-žarkom preprečujejo absorpcijo v našo kožo, kar doseže z vsebnostjo posebnih kemičnih ali fizikalnih filtrov.

Večina izdelkov za sončenje sicer obljublja popolno zaščito pred škodljivimi UV-žarki, a s filtriranjem koži škodljivih žarkov dostop v podkožje onemogoča tudi UVB-žarkom, ki so ključni pri proizvodnji vitamina D in s tem izjemno koristni za naš mišično-skeletni in imunski sistem. Collistarjeva nova linija izdelkov za zaščito pred soncem zaradi pametnega sistema UVA- in UVB-filtrov filtrira samo škodljive žarke in optimizira proizvodnjo vitamina D, obenem pa preprečuje fotostaranje, nastanek izpuščajev in rdečice. Pametna zaščita pred soncem s pomočjo inovativne formule pa zagotavlja tudi zaščito pred IR-žarki, modro svetlobo in oksidativnim stresom.

Zaščita pred nadležnimi opeklinami, ki obenem varuje morske korale

Zatem, ko ste si že tretjič nanesli kremo za sončenje, zagotovo niste pomislili na to, da lahko vsak sloj pravzaprav škoduje morskim prebivalcem. Laboratorijske in terenske raziskave so namreč pokazale, da pogosta sestavina krem za sončenje oksibenzon povzroči deformacijo in beljenje koralnega grebena, v nemalo primerih pa celo popolno uničenje. Škodljiva kemikalija namreč poruši sožitje med koralami in fotosintetskimi algami, ki korale oskrbujejo s hranili ter jim tako zagotavljajo značilno barvo. Kadar so korale pod stresom, prekinejo simbiozo z algami, zaradi česar njihov skelet postane ranljiv in sčasoma izgubi barvo.

Blagovna znamka Collistar se zagotovo lahko pohvali z izdelki, ki so spoštljivi do okolja, vsa pakiranja namreč odlikuje FSC papir, nekateri pa tudi s 100-% biorazgradljivi materiali. Poleg tega s svojimi prijaznimi filtri zagotavljajo kar 100-% zaščito koralam in njihovemu okolju. Njihovim kultnim izdelkom, zdaj v novi preobleki, se je pridružil tudi povsem nov produkta za zaščito pred soncem, mleko v pršilu z zaščitnima faktorjema 20 in 30 – omogoča praktičen nanos in zagotavlja še bolj brezskrbno zaščito v vročih poletnih dneh.


Naročnik oglasnega sporočila je Bolton Adriatic


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)