Obvezna oprema na glasbenih festivalih: cvetlična krona

Hipijevske frfotave obleke, razmršeni lasje in beomski duh - sezona poletnih festivalov je pred vrati! Kaj ti manjka? Cvetlična krona!

8.4.2017 ob 5:10

roze_krona_unsplash.jpg

Cvetje v laseh prinaša duh brezskrbne mladosti in prav je, da traja čim dlje. Cvetlične krone so nujen modni dodatek kraljic poletnih festivalov, da bo tvoja karseda unikatna, pa si jo lahko narediš kar sama!

Naredi sama: cvetlična krona

Potrebuješ: cvetlice (umetne ali prave), žico, elastičen ali svilen trak, lepilo 

Kaj potrebuješ? Nekaj potrebščin in mirno roko! Cvetlična krona je lahko iz pravih ali umetnih cvetlic. Čeprav so prave bolj pristne, dišeče in romantične, pa so tudi precej nepraktične, saj lahko hitro uvenijo in se poslovijo od življenja, tega pa res nočemo. Ugodne umetne cvetlice najdete v številnih trgovinah za dom, pa tudi kakšni kitajski trgovini. Izberite takšne, ki bodo imele dovolj velike cvetove, da boste okoli njih lahko pritrdili žico oziroma elastiko, prav pa vam bo prišlo tudi dodatno listje in zelenje, ki bo dodalo volumen.

1-min.jpg

Naslednja stvar, ki jo torej potrebujete, sta žica in elastični trak. Izberite mehkejšo žico, takšno, kot jo uporabljajo za aranžiranje cvetja, saj je lažja in vam ne bo otežila krone, ki bi v tem primeru lahko padala z glave ali vas celo kam zbodla. Da krona ne bo pretežka, lahko cvetje prepletete le na sprednjem delu traku in ne okoli cele glave.

2-min.jpg

Če ima vaše cvetje tudi umetna stebla, jih ne porežite, saj vam bodo prišla prav pri prepletanju z žico. Začnite s spletanjem krone, pri tem pa pazite, da bodo vsi cvetovi obrnjeni navzven. Med cvetove in žico prepletite še svilen trak v poljubni barvi, pazite pa, da bo dovolj dolg, da ga lahko zavežete okoli glave. Namesto svilenega traku lahko uporabite tudi elastiko, ki se bo bolj prilegala glavi. Cvetove, ki jih morda niste dovolj pritrdili z žico, lahko dodatno pritrdite z lepilom. Počakajte, da se lepilo posuši in krona je končana!

Nekaj idej, kako in iz kakšnega cvetja jo lahko spletete, smo zbrali tudi na Instagramu.

A post shared by @avasflowercrowns on

Mičnin namig: Če vam prepletanje z žico ne gre najbolj od rok, po predalih v kopalnici pobrskajte za kakšnih starim obročem za lase, na katerega lahko s pomočjo lepila pritrdite cvetje.

A post shared by M A S H E (@mashe_1) on

A post shared by M A S H E (@mashe_1) on

A post shared by M A S H E (@mashe_1) on

Avtor: F. M.

Foto: Unsplash, Shutterstock, Instagram

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)