Predstavitvena informacija

Nova dišava, novi spomini

Kako diši vaš najljubši spomin? Vprašanje je morda nekoliko nenavadno, vendar se za njim skrivajo desetletja znanstvenih dognanj. Spomini so povezani z vonjem, in to na povsem edinstven način, ki se razlikuje od drugih čutov.

14.12.2020 ob 10:20 | Avtor: P. I.

Nova dišava, novi spomini

Vonj, pot do vašega srca

Vonj je namreč edini čut, ki je z možgani in čustvi neposredno povezan, kar je tudi razlog, da včasih ob kakšnem vonju, ki ga srečate na ulici, še sami ne veste, zakaj vas je tako neposredno popeljal v preteklost. Prav tako bodite ob takšnem dogodku naslednjič pozorni na zaporedje, v katerem se je odvijal; naprej boste občutili čustvo in šele potem spomin ali pa se vam bo celo zgodilo, da si spomina ne boste mogli v celoti priklicati.

Ustvarite nove praznične spomine

Prav zato so parfumi in dišave idealen izbor za darila za božič. Kdo si namreč ne bi želel, da praznike, ki jih preživimo prosti in obdani z najbližjimi, spremlja časovna kapsula, po kateri se jih bomo spominjali še vse leto? Če ste torej v dvomu, kaj izbrati ljubljeni osebi, bo kakovostna dišava, ki jo oziroma ga bo spremila v prihajajoče leto, zagotovo zadetek v polno.

Kateri parfum izbrati

Poskrbite, da bo dišava, ki jo kupujete, preverjene kakovosti, saj gre za darilo, ki da piko na i vsakemu slogu oblačenja in nas spremlja na dogodkih, pri katerih je urejenost obvezna. Če ste v dvomu, za katero znamko bi se odločili, je večno modna izbira Calvin Klein, ki je znana po svojih čistih linijah in preprostem slogu ter dovršenem dizajnu. Njihove prve dišave so nastale ob koncu 70. let, na začetku danes znova modnih 90. pa sta na trg prišli revolucionarni dišavi Obsession in Eternity, ki sta s svojo legendarnostjo utrdili mesto Calvina Kleina v svetu parfumov.

Med izbiranjem, po katerem parfumu bo dišala vaša obdarovanka ali obdarovanec, se boste zagotovo zabavali! Prav tako smo prepričani, da boste svoje praznike tudi sicer obarvali s samimi nepozabnimi vonji: piškotov, ki jih boste spekli skupaj z otroki, kuhanega vina, ki si ga boste zvečer privoščili v dvoje, ter cimetove svečke, ki jo boste prižgali za še lepši in bolj umirjen predpraznični večer.

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)