Nov trend, s katerim mnogi zvezdniki že ustavljajo staranje

Vakuumska terapija obraza z ogrevanimi skodelicami je med zvezdniki vse bolj priljubljena.

16.2.2017 ob 8:05

shutterstock_459275926.jpg

Zvezdniki so pogosto znajdejo pod pritiskom, sploh ko nastopi čas za podelitve pomembnih nagrad, saj so pod močnimi žarometi še bolj izpostavljeni fotografskim objektivom. Da bi izgledali čim bolj popolno, se lotevajo različnih tretmajev, postopkov in metod. A zadnji trend presega vse meje.

Če ste spremljali poletne olimpijske igre, ste na telesu ameriškega plavalca Michaela Phelpsa gotovo opazili okrogle modrice. Te so bile posledica vakuumske terapije z vročimi skodelicami. Če so se včasih bolj ali manj tega posluževali vrhunski športniki za hitrejšo regeneracijo svojih utrujenih mišic, pa se zdaj ta terapije seli tudi v svet slavnih in na obraz.


PREBERITE še // Bizaren trend, ki pomaga

Prva pomoč po prekrokani noči

Po poročanju The Hollywood Reporterja je ta metoda trenutno ena izmed najbolj popularnih metod proti staranju. Majhne ogrevane posodice naj bi učvrstile kožo in jo naredile bolj napeto. Spodbujajo pa tudi delovanje krvnega in limfnega obtoka. Jamie Sherrill iz Santa Monica Beauty Parka, kjer izvajajo to metodo, je povedala, da še posebej dobro deluje na območju brade, podbradka in v predelu vratu. »Obrazne mišice delajo tako močno kot ostale mišic, zato ta terapija lahko pomaga ublažiti učinke stresa.« Pravi tudi, da izjemno blagodejno vpliva na kožo tistih, ki so si privoščili več zaporednih dolgih noči.  

PREBERITE še // Lepotne skrivnosti Francozinj

shutterstock_41284315.jpg

Poznamo jo že tisoč let

In kaj sploh je vakuumska masaža? Ta oblika terapije je poznana že več kot tisoč let, uporablja pa se za lajšanje različnih bolezenskih stanj ali tudi v lepotne namene. Namenjena je sprostitvi, za bolj čvrsto in napeto kožo, za lajšanje bolečin, za lajšanje bolezni diha, glavobolov in migren. Ta metoda naj bi bila izjemno učinkovita tudi pri odpravljanju celulita.

Avtorica: P. Pa.
Foto: Shutterstock

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)