Predstavitvena informacija

Ni treba, da celulit obdržiš za vedno

Poletje je pred vrati, ti pa se zaskrbljeno oziraš k svojim stegnom, rokam, trebuhu, zadnjici, kjer je koža nagrbančena kot pomarančna lupina. Naj ti to ne zbije samozavesti – lepa si takšna, kot si, pa tudi celulita se lahko znebiš in samozavestneje skočiš v kopalke.

10.6.2020 ob 5:00 | Foto: Kozmetika Afrodita | Avtor: P. I.

Ni treba, da celulit obdržiš za vedno

Celulit je nadloga, s katero se srečuje večina žensk, v povprečju starejših od dvajset let. Ne prizanaša niti aktivnim športnicam in tistim z vitkejšo postavo. Zanimivo je, da moški z njim nimajo težav ali pa se to pojavi zelo redko – vzrok je v različni strukturi kože.

Kaj sploh je celulit in kako nastane?

Želatinasta snov iz vode in odpadnih snovi nastane zaradi zastajanja tekočine, ki je posledica pretiranega sedenja in premalo gibanja, nepravilne prehrane, stresa, hormonov, genetike, lahko tudi nekaterih bolezni. Koži pomarančast videz daje sprememba v njeni strukturi, ki hranilnim snovem onemogoča dostop do celic ter zavira prekrvavitev in odplavljanje odpadnih snovi.

Ključ do uspeha ni nobena skrivnost

Odgovor na vprašanje, kako se boriti s celulitom in v bitki vsaj delno zmagati – da, lahko ga zmanjšamo in celo odpravimo –, se skriva že med vzroki za njegov nastanek. Glavno orožje proti njemu je sprememba življenjskega sloga:

  • izogibanje stresu,
  • odpoved slabim navadam (alkohol, cigarete, sladkarije),
  • zdrava prehrana (veliko sadja in zelenjave z manjšo vsebnostjo sladkorja in veliko antioksidanti; beljakovine, vlaknine; izogibanje predelani hrani; dovoljšno pitje tekočine),
  • redna športna aktivnost (kombinacija aerobne in anaerobne vadbe),
  • ustrezna nega kože (pilingi, masaže; kreme proti celulitu).

Ali kreme proti celulitu delujejo?

Med tretmaje z anticelulitnim učinkom spadajo anticelulitne masaže, ki spodbujajo prekrvitev in so osredotočene na posamezne dele telesa, pa kavni piling, ki si ga lahko pripravite kar doma iz kave, olivnega olja in sladkorja ali soli in si ga vtrete na kritične predele; priljubljene pa so tudi razne kreme. Pa res delujejo? Seveda, saj vsebujejo sestavine, ki »napadejo« celulit, še vedno pa velja, da gredo z roko v roki z zdravim življenjskim slogom – šele v kombinaciji bo želeni učinek zares dosežen, ti pa srečna, zadovoljna in nepremagljiva.

Kozmetika Afrodita predstavlja linijo boosterjev Active Skin za preoblikovanje postave, ki ti bodo pomagali do cilja tako, da jih zjutraj in zvečer vmasiraš v kritične predele. Izdelki so iz naravnih aktivnih sestavin in veganski ter jih lahko med seboj kombiniraš.

Učvrstitvena krema FIRMING BOOST je namenjena problematičnim delom telesa. Ker poveča učinkovitost nastajanja kolagena in elastina, stimulira celični organizem tako, da izboljša čvrstost in strukturo kože. Posebej je primerna za povešeno, ohlapno kožo s slabšim tonusom; za tiste, ki ste izgubile telesno težo, ste pravkar rodile ali ste bodoče mamice.

Detoksikacijski aktivator ANTI-CELLULITE BOOST z grelnim učinkom spodbudi prekrvitev kože, aktivira lipolizo ter odvajanje vode in toksinov iz kože. S tem ko pospeši drenažo na predelih s celulitom, zmanjša videz pomarančne kože. Za leno, neprekrvljeno kožo; tiste, ki veliko sedite ali imate težave z zadrževanjem vode.

Hladilni gel ACTIVE BOOST pripomore k izločanju toksinov, hkrati pa pospeši proces topljenja maščobnih celic in s tem preoblikovanja postave. Na kritične predele ga nanesi pred vadbo, po njej pa na noge in stopala, saj jih, utrujene, poživlja.

Si želiš učinka na kvadrat? Za čvrsto zadnjico brez pomarančne kože kombiniraj Anti-cellulite boost aktivator in kremo Firming boost. Aktivator nanašaj en teden zjutraj in zvečer; po enem tednu pa ga nanesi zjutraj in kremo zvečer.

Za preoblikovano, čvrsto in fit telo pa po istem postopku gel Active boost s kremo Firming boost.

Zdaj veš! Z zdravim življenjskim slogom in Afroditinimi izdelki Active Skin, ki jih najdeš v Afroditini spletni prodajalni; trgovinah dm, Tuš, Müller, Afroditinih lepotnih centrih ter prodajalnah v Ljubljani in Rogaški Slatini, ti samozavestnejši skok v kopalke ne uide.

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)