Predstavitvena informacija

Nežno milo iz pepela zgorelih dreves za obnovo Krasa

To je izjemna zgodba, ki bo pripomogla k temu, da bo Kras spet vstal iz pepela. Z nakupom mila Krashko boste prispevali k obnovi gozda.

19.5.2023 ob 6:11 | Foto: Engrotuš | Avtor: P. I.

Nežno milo iz pepela zgorelih dreves za obnovo Krasa

Kako bi lahko pozabili tragično poletje 2022, ko je veličastno zelenje kraških gozdov požrl uničujoč požar? Za sabo je pustil pravo apokaliptično podobo nekdaj zelene pokrajine. Toda vsaka tragedija spodbudi tudi dobra dejanja. In to je projekt, ki bo pripomogel k temu, da bo Kras kmalu zelen kot nekoč. V podjetju Engrotuš d. o. o.  so v sodelovanju s podjetjem Kupala in agencijo SHIFT ustvarili posebna mila Krashko, ki so izdelana iz pepela zgorelih kraških dreves. Edinstven izdelek ima poseben namen: zbiranje sredstev za prenovo gozda. Z vsakim nakupom namreč prispevate za nakup treh sadik. In to bo pomemben korak za Kras.

Edinstvena ročno izdelana mila iz pepela zgorelih kraških dreves

Mila Krashko so ročno izdelana iz pepela zgorelih kraških dreves in tudi z vonjem odražajo duh kraškega okolja. Na voljo so v treh dišavah: črni bor, graden in puhasti hrast. Gre za drevesa, ki rastejo tudi na Krasu.


Mila so na voljo v izbranih trgovinah Tuš po celotni Sloveniji, lahko pa jih kupite tudi v spletni drogeriji tusdrogerija.si.


Naravna mila Krashko so ročno izdelali v podjetju Kupala, navdih so poiskali tudi pri naših prednikih, ki so pogosto uporabljali pepel pri izdelavi kozmetike. So torej prijazna do kože in narave. So dermatološko testirana in ne dražijo kože.


Ste vedeli, da je pepel naravno bogat z minerali, kot so kalcij, kalij, magnezij in fosfor, ki so koristni za zdravje kože? Ti minerali lahko prispevajo k vlaženju, mehčanju in revitalizaciji kože.


Edinstvena mila pa so lahko tudi lepo darilo, saj so ovita v lično embalažo z ilustracijami mednarodno priznane umetnice Nine Koželj. Kot material je uporabila kraško hruško, les, ki je za tovrstno ustvarjanje najbolj primeren. Navdih za ilustracije je našla v treh drevesih, ki krasijo kraško pokrajino. Ilustracije je nato ročno odtisnila na vsako embalažo, kar pomeni, da je vsaka unikatna grafika.

Doslej posajenih že 18.000 sadik dreves

Rezultati dosedanjih akcij obnove pogorelega gozda na Krasu so že vidni. V sodelovanju Zavoda za gozdove Slovenije, občin Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Komen ter številnih donatorjev in prostovoljcev je bilo doslej posajenih že 18.000 sadik puhastega hrasta in črnike ter posejana več kot tona semena toploljubnih listavcev. Potrebnih pa bo še veliko sadik in semen dreves ter prostovoljnega dela, da pospešimo okrevanje kraške pokrajine. Zato so dobrodošle vse pobude in projekti, ki prispevajo k zbiranju sredstev za obnovo Krasa. In projekt mil Krashko je nedvomno korak v pravo smer.


Z nakupom mila Krashko prispevate za nakup treh sadik

Po podatkih centra za obnovo pogorelega Krasa je bilo z raznimi akcijami, dobrodelnimi dogodki in prostovoljnimi prispevki zbranih že več kot 255.000 evrov. Še naprej zbirajo sredstva, saj se bo obnova gozda s sajenjem sadik nadaljevala jeseni.

Prispevate lahko tudi sami z nakupom mila Krashko. Z vsakim milom boste prispevali za tri sadike. Obiščite trgovino Tuš ali kliknite na spletno drogerijo tusdrogerija.si. S svojo novo lepotno rutino lahko pomagate k obnovi kraških gozdov.


Naročnik oglasne vsebine je Engrotuš d. o. o.

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)