Naravni zavezniki lepega nasmeha

Do lepega nasmeha si pomagajte pripomočki iz narave, a tudi z njimi ne pretiravajte.

25.4.2015 ob 8:00

shutterstock_155473235.jpg

Rumeni zobje in na njih prisotni madeži so najpogosteje posledica obarvanosti sklenine zaradi hrane, pijač in slabih navad. Da bi zobje znova zasijali v belini, poiščite zaveznike v naravi.

Lovorjev list. Lovorjev list deluje protibakterijsko in osveži dah, z zob pa lahko odstrani rumene madeže, ki so posledica hrane in pijače. Svež lovorjev list narežite in ga stresite v skodelico. Dodajte nekaj kapljic limone, pomaranče ali limete. Če imate organske sadeže, lahko tudi nekaj koščkov njihove lupine. Sestavine dobro pretlačite, da se povežejo in z mešanico ščetkajte zobe vsak tretji dan. Sredstvo lahko pripravite tudi v blenderju.

Jagode. Kislina iz jagod prav tako učinkovito odstranjuje madeže z zob. Jagode zmečkajte in z zmesjo vsak tretji dan ščetkajte zobe.

Kokosovo ali sezamovo olje. Ne samo, da zobe očistita, preprečujeta tudi nastanek oblog in bakterij, ki uničujejo dlesni in sklenino. Z žlico olja nekaj minut splakujte ustno votlino in jo na koncu izpljunite. Nato zobe umite tako kot običajno.

shutterstock_221682394.jpg

Kurkuma. Začimba, ki je idealna za odstranjevanje madežev z zob, hkrati pa ubija tudi v ustih prisotne bakterije. V žlico kurkuminega prahu dodajte nekaj kapljic mlačne vode in mešajte, dokler ne nastane pasta. Z njo zobe ščetkajte vsak tretji dan.

Korenina sladkega korena. Ta čarobna rastlina ubija glivice, bakterije, blaži vnetje grla in čisti zobe. Žvečite košček korenine ali z njim dobro natrite zobe. Če imate možnost, takšno nego izberite vsak tretji dan.

Opozorilo: Čeprav gre za povsem naravne pripomočke, z njimi ne pretiravajte. Izberite enega od njih in ga uporabljajte po naših priporočilih, da ne bi poškodovali zobne sklenine in tako povzročili več škode kot koristi.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)