Napačna izbira kozmetike? Pozorna bodi na naslednje znake!

Se težko upreš novemu izdelku za nego obraza in telesa? Vemo, kako se počutiš.

17.8.2018 ob 12:32

SI-01-slika-01.jpg

Izbira in testiranje novih proizvodov za nego obraza, telesa in las sta lahko zelo razburljiva, saj lahko prineseta neverjetne rezultate. Ampak veselje pogosto ne traja dolgo, če izdelek ne doseže želenih rezultatov ali pa – še slabše – draži našo kožo.

Pri prenovi svoje rutine ne smeš pozabiti, da navdušenje najboljše prijateljice nad novo kremico še ne pomeni, da je izdelek primeren tudi za tvojo kožo. Pozorna bodi na 6 znakov in svoje negovalne izdelke izbiraj pazljivo.

1. Izpuščaji na koži

Pojav izpuščajev in mozoljev na koži je najbolj očiten znak, da tvoj novi izdelek za nego kože ni primeren zate. Seznam možnih vzrokov je dolg – lahko gre za alergijo na eno izmed sestavin ali pa je kombinacija sestavin preveč agresivna za tvojo kožo. V vsakem primeru ti bo koža najbolj hvaležna, če izdelek takoj nehaš uporabljati. Morda pa bo krema ustrezala tvoji prijateljici?

SI-01-slika-02.jpg

2. Pojav občutljive kože

Občutljiva koža se pojavi predvsem pri uporabi izdelka za nego, ki ne ustreza tvojemu tipu kože. Če imaš občutljivo kožo, moraš biti še posebej previdna pri izbiri novih izdelkov za nego obraza, saj so nezaželene posledice neprimerne kozmetike še bolj očitne na dovzetni koži.

3. Suha koža

Če je tvoja koža postala srbeča in suha, je najverjetneje vzrok tvoj novi izdelek za nego obraza ali kože. Ob pojavu simptomov se prepričaj, da krema ali losjon ne vsebuje sestavin, ki so znane po izsuševanju kože, kot je alkohol. Obstaja tudi možnost, da se ti je pojavila rahla alergija na eno od sestavin. V vsakem primeru je najbolje, da nehaš uporabljati izdelek in kožo temeljito hidriraš. Pojav suhe kože lahko še dodatno omejiš z zadostno hidratacijo, zato poskrbi, da popiješ dovolj vode.

4. Napačen izbor ličil

Glavni vzrok neprijetnih reakcij na obrazu so ponavadi agresivne kreme, ne gre pa spregledati tudi vloge ličil, predvsem pudra. Make up se najlepše nanese na čisto in hidrirano kožo, zato lahko napačen izbor naredi veliko škode. Pri napačni izbiri se lahko pojavijo različni znaki – od čezmerne izsušenosti do mozoljev in rdečice, ki jih je skoraj nemogoče skriti.

5. Spremembe v vremenu in letnem času

Prilagajanje nege kože letnemu času in vremenskim razmeram je dobra ideja. Vsi izdelki ti verjetno ne bodo ustrezali vse leto, podobno kot imaš verjetno najljubši poletni in zimski parfum. Če poleti uporabljaš izdelke za nego obraza, ki ti ustrezajo pozimi, je lahko rezultat mastna in izčrpana koža. Podobno velja za izdelke za nego telesa – pozimi moramo praviloma uporabljati bolj hranljive kreme kot poleti, ko sta prednostni nalogi vlaženje in zaščita pred soncem.

6. Hitra menjava izdelkov

Uporabe novega izdelka se moramo lotiti s potrpežljivostjo. Če izdelek uporabljaš šele en teden brez vidnih rezultatov – in se ti ne pojavljajo opisani nezaželeni simptomi – bodi potrpežljiva, saj rezultati ne pridejo čez noč. Za vidne rezultate naj bi izdelek uporabljali do enega meseca, saj celice v povprečju potrebujejo 28 dni, da se obnovijo.

Pri vključevanju novih izdelkov v svojo rutino je dobra ideja vključevanje vsakega izdelka posebej in ne več hkrati. Preveč pogosto si zaželimo nove rutine in zamenjamo vse izdelke, ki jih uporabljamo na obrazu – od odstranjevalca ličil do kreme in tonika – ob pojavu razdražene kože pa ne vemo, kateri jo je povzročil. Z vključevanjem vsakega izdelka posebej boš pri pojavu nezaželenih znakov na koži točno vedela, kateri je vzrok, in ga izločila iz rutine ter tako preprečila nastanek hujših kožnih nadlog.

SI-01-slika-03.jpg

Skrbno preveri svojo omarico s kozmetičnimi izdelki in ličili, saj vsi vemo, da koža težko oprosti uporabo preveč agresivnih izdelkov. Nepravilnosti, ki so posledica neprimernih izdelkov za nego ali izdelkov s pretečenim rokom trajanja, bodo dolgotrajne in skrb zanje bo zahtevala veliko potrpljenja, zato se menjave izdelkov loti s pametjo. 

Avtor: promocijska vsebina
Foto: promocijsko gradivo

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)