Predstavitvena informacija

Najboljši nasveti za nego kože

Kako bi opisali svojo kožo? Je vaš ščit, ki vas varuje pred zunanjim svetom, vaša prijateljica, ki je vedno z vami, ali vaša dišeča odeja, ki vas pomirja in vzbuja občutek varnosti? Naša koža za nas opravlja številne naloge in prav je, da ji pri tem pomagamo, kolikor le lahko.

20.9.2021 ob 9:00 | Foto: Notino | Avtor: P. I.

Najboljši nasveti za nego kože

Vaš življenjski slog se vidi navzven

Vse, kar počnete, pijete in jeste, se odraža na vaši koži, ki je pogosto prvi pokazatelj, da bo treba umiriti stresen način življenja.

Poskrbite za to, da pijete dovolj vode ter da jeste sadje in zelenjavo. Pri prizadevanjih za lepšo kožo pa vam, kar je nedvomno bolj zabavno, pomagajo tudi maščobe; uživajte ribe, ki imajo veliko omega 3 maščobnih kislin, recimo lososa in sardine, oreščke, olivno olje in jajca. K lepi koži lahko v zmernih količinah prispeva tudi temna čokolada, ki vsebuje antioksidante, ki zavirajo znake staranja.

Odločite se za najboljše

Kakovostni izdelki za nego kože so tisti, ki zagotavljajo, da vam bo ta večno hvaležna. Odločite se za preverjene znamke, ki vam bodo ustrezale; lahko izberete eno od znamk, ki ponuja dermokozmetične izdelke, ki nastajajo v sodelovanju z najnovejšimi dosežki farmacevtske znanosti, recimo Biodermo ali Nuxe. Izdelki Nuxe ne vsebujejo parabenov in mineralnih olj, enako pa velja za znamko Bioderma, katere izdelki so sestavljeni samo iz čistih aktivnih sestavin v koži. Iz tega razloga zagotavljajo popolno toleranco svojih izdelkov, kar je še posebej primerno za alergike.

Bodite vztrajni

Kožo negujte redno, po ustaljenem postopku. Izogibajte se prevroči vodi in agresivnim izdelkom, ki jo bodo samo poškodovali. Tako se je, kot zanimivost, rodila norveška znamka Neutrogena, ko so njegovi predhodniki pred 70 leti izvedeli za lastnosti mila, ki ga je izdelal vnuk Napoleonovega osebnega zdravnika. To ni povzročalo draženja kože in se je brez težav spiralo, Neutrogena pa je postala sinonim za skrb za kožo, izpostavljeno težkim podnebnim razmeram.

Pri zdravju kože pa pomembno vlogo igra tudi izogibanje stresu; zato si brez slabe vesti privoščite sproščujoč sprehod, zabaven film ali prijetno popoldne z nekom, ki ga že dolgo niste videli.

 


Naročnik oglasne vsebine je Notino

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)