Najboljši način za bitko z ogrci

Nikoli jih ne stiskajte s prsti, pač pa enkrat tedensko kožo globinsko očistite kar doma.

25.3.2015 ob 7:30

shutterstock_166295495.jpg

Morda se vam zdi, da je v bitki s črnimi ogrci na nosu in licih nemogoče zmagati. A naj vas potolažimo: tudi za to nadlogo obstaja učinkovito orožje. Poleg zdrave prehrane in rednega čiščenja obraza vam bodo v pomoč še sledeči koraki.

Privoščite si jih enkrat tedensko in rezultati bodo vidni.

Obraz umijte z blagim milom. Lahko tudi z običajnim oljem za čiščenje kože. Pomembno je, da pred naslednjimi koraki kožo temeljito očistite in z nje odstranite vsa ličila ter druge nečistoče.

Luščilo odpre pore. S priljubljenim pilingom, lahko tudi domačim iz olivnega olja, dveh žličk soli in prav tolikšne količine kave, zmasirajte vlažen obraz in tako odprite pore ter spodbudite pretok krvi.

Parna kopel. V večjem loncu zavrite vodo. Nato se z obrazom nagnite čezenj ter z brisačo pokrite glavo. Po desetih minutah takšne parne kopeli se bodo pore še dodatno odprle.

Sledi maska. Zmešajte štiri žlice jedilne sode z gazirano mineralno vodo. Mehurčkasto zmes nanesite na mesta, kjer so ogrci in pustite, da se posuši oziroma počakajte vsaj deset minut. Obraz sperite z vodo. Soda bo globinsko očistila kožo in odstranila črne ogrce.

Za konec še čiščenje. S pomočjo vatiranih palčk z obraza odstranite vse nečistoče, ki so po takšni negi ostale na koži ter jo negujte še z hranilno kremo.

Še nasvet, ki ga vedno upoštevajte: ogrcev tako kot mozoljev nikoli ne stiskajte s prsti ali nohti. Takšno početje stanje zgolj poslabša.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)