Nagradna igra: Ali čokolada dejansko povzroča mozolje?

Kako je s pico in ostalo mastno hrano? Ali kontracepcijska tabletka res pozdravi akne? Kaj pa zobna pasta, lahko iz nje naredimo učinkovito domače zdravilo proti mozoljem?

22.11.2016 ob 1:25

micna_lrp600x288px.jpg

Predstavljajte si, da si po napornem dnevu privoščite čokolado. Nato pa vam kdo od prijateljev v trenutku uniči ta drobni trenutek veselja in slasti: "Čokolada povzroča mozolje, veš." Ali ima prijatelj prav? Ne, trdnih dokazov za to, da čokolada povzroča mozolje, ni. Vendar smo si ljudje različni in če opazite, da v vašem primeru obstaja povezava med čokolado in mozolji, se ji raje izognite. Vsekakor pa je dejstvo, da temna čokolada vsebuje antioksidante, ki pozitivno vplivajo na kožo.

Čeprav za čokolado ni dokazov, da vpliva na nastanek aken, pa se je treba zavedati, da sladkarije in pecivo lahko povzročijo izbruh mozoljev. Razlog tiči v visokem glikemičnem indeksu tovrstne hrane, ki dviguje raven sladkorja v krvi in poslabša stanje aken. Strokovnjaki zato svetujejo, da hrano, ki vsebuje enostavne sladkorje in belo moko raje zamenjate s hrano, bogato z vlakninami, na primer s polnozrnatimi živili in stročnicami.

Kaj pa mleko in mlečni izdelki?

Obstajajo številne raziskave z različnimi rezultati in nekatere so potrdile, da lahko povečano uživanje mlečnih izdelkov povzroči nastanek aken. Vzrok za to so verjetno hormoni v mleku. Ob težavah s kožo je tako priporočljivo zmanjšati količino mlečnih izdelkov in ob tem opazovati, kako se koža odzove. Dobro je vedeti, da imajo pijače, ki vsebujejo beljakovine sirotke, enak učinek kot zelo koncentrirano mleko, zato se njihovo uživanje odsvetuje, če imate težave z mozolji.

effaclarDuoUnifiant-1.jpg

Bodite #FreeFromSpots z La Roche-Posay Effaclar

Kako pa je s pico in ostalo mastno hrano? Ali kontracepcijska tabletka res pozdravi akne? Kaj pa zobna pasta, lahko iz nje naredimo učinkovito domače zdravilo proti mozoljem? Odgovore na ta vprašanja in še več razkritih mitov in resnic o mozoljih skupaj z nasveti strokovnjakov najdete na La Roche-Posayjevi #FreeFromSpots.

Sodelujte v nagradni igri na našem Facebooku in osvojite novo nego Effaclar DUO [+] Unifiant, ki preprečuje in prekriva nepravilnosti na koži.

Pravila za nagradno igro najdete tukaj.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)