Lepotni odmerek: So stopala, kot jih imajo zvezdnice realnost?

Lepa in negovana stopala so nekaj, kar ne pride samo po sebi, potreben je trud.

23.8.2016 ob 8:20

stopala_shutterstock_392023018.jpg

Obstajajo srečnice, ki imajo mehko in na videz negovano kožo na stopalih brez posebnega truda, za vse druge pa je na voljo kup pripomočkov in tretmajev, ki pomagajo, da se približamo idealu. Za nego stopal sem preizkusila ogromno izdelkov, nazadnje tudi opevano 'zvezdniško' zadevo, ampak na koncu vedno ugotovim, da je za najboljši rezultat 'skrivnost' pravzaprav čisto običajna in enostavna – redna nega. Čudež se ne bo zgodil sam!

Starskin

Pred časom sem preizkusila domači tretma Starskin. Gre za masko za stopala, ki si jo namestiš kot nekakšne nogavice. V resnici je vse skupaj bolj podobno nogam, obutim v plastični vrečki, na embalaži, ki spominja na naslovnico filma, pa piše, da bo rezultat osupljiv: zvezdniška stopala! Domnevam, da so mišljena popolna stopala, vsekakor pa gre za izdelek, ki je v svetu znan in precej opevan. Obstaja cela družina izdelkov, morda je najbolj poznana njihova papirnata maska za obraz, ki dela čudeže – napeta koža, spočit in sijoč videz (in ostaja na seznamu stvari, ki jih bom zagotovo preizkusila). Ampak tokrat ostanimo pri stopalih.

Za boljši učinek in občutek je v navodilih maske priporočilo, da damo izdelek pred uporabo v zmrzovalnik. Ko obuješ mrzle 'vrečke', v katerih je nekakšna krema, je občutek sprva nenavaden, potem pa hitro postane hladilen in prijeten. Piše, da predpriprave niso potrebne, z izjemo umivanja nog, kar je logično, saj negovalne proizvode nanašamo na čisto kožo. Po pol ure sem vrečke sezula in najbrž pričakovala preveč. Razen mehkih stopal, kar je ob vsem namakanju v kremi logično, ni bilo takšnega vau učinka, da bi si izdelek omislila ponovno. Če se ga boste odločile preizkusiti, vam svetujem, da si prej naredite domačo pedikuro – odstranjevanje trde kože s pilo (kožo prej zmehčajte v kopeli ali pod tušem). Po tem bo učinek maske nedvomno večji in boljši. Maska nikakor ni slaba, le učinek ni tako čudežen, da ga ne bo mogla pričarati tudi sama z drugimi izdelki.

maska_stopala.jpg

Kaj še lahko naredimo za lepa stopala?

1. Reden obisk pedikerke

Dejstvo je – tudi če smo še tako pridne in prizadevne, doma težko izvedemo nego tako kot v salonu. Priporočam, da si nekajkrat na leto privoščite strokovno oskrbo stopal. Občutek je odličen, noge pa so peresno lahke in prerojene. Pedikura ni dobra samo za trdo kožo, pedikerka nam tudi postriže, uredi in oblikuje nohte ter kožico. Tako potem tudi same lažje vzdržujemo lepa stopala med dvema obiskoma pedikure.

2. Pila

Za domačo obrt nujno potrebujemo kakovostno pilo, ki ima po možnosti dve strani, grobo in bolj fino. Nožek, s katerim pedikerka odstranjuje trdo kožo, me je pred leti zamikal in sem ga kupila ter nakup obžalovala že vsaj pol meseca. Če niste res izurjene pri uporabi takih nožkov, potem vam odsvetujem. Ko si zarežete v peto, so krvavi potoki neizogibni, da ne govorim o bolečini in onemogočeni normalni hoji. Za domačo uporabo je boljša samo pila. Mnenja o tem, kako pogosto piliti, so različna. Pedikerke nam bodo običajno povedale, da pogosteje ko odstranjujemo kožo, bolj spodbujamo nastanek nove. Mogoče to sicer drži, ampak trda koža pač ni lepa in jo je treba odstraniti.

stopala_shutterstock_439212247.jpg

3. Kreme s sečnino

Tako po piljenju kot vsak dan nasploh je pomembno, da je koža na stopalih navlažena. Običajno je izsušena in razpokana koža na petah večji problem od trde kože. Najbolj se obnese res redno vlaženje s kremami, ki vsebujejo visok delež sečnine oz. uree (najmanj 20 %). Pred spanjem je najboljši čas, mazanje sredi dneva pa zahteva, da si po tem obujemo nogavice.

Lepotni odmerek je napisala Katarina Mihelič Bajt.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)