Lepotna rutina, ki jo morate osvojiti do 30. leta

Na prvem mestu je zaščita pred sončnimi žarki.

28.6.2016 ob 6:45

obraz_shutterstock_218870557.jpg

Z uporabo krem, ki zavirajo staranje, lahko preveč obremenjujete kožo. Izdelki proti gubam so za nežno polt v dvajsetih preagresivni in ji lahko bolj škodujejo, kot koristijo. Na drugi strani pa velja, da je bolje preprečiti, kot zdraviti in zato z zaviranjem prvih posledic časa ne gre predolgo čakati.

Ure namreč ni mogoče zavrteti nazaj, lahko pa jo z nekaj preprostimi lepotilnimi rutinami nekoliko upočasnite. Poglejte, kaj dekletom v 20. priporoča dermatologinja Joeclyn Petroni.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.

Uporaba kreme za sončenje

Največji krivec za staranje kože je sonce. Krema z zaščitnim faktorjem je zato najboljša kozmetika proti staranju. Obvezno jo pred ličenjem nanašajte vsak dan, tudi, ko je zunaj oblačno. Že kratkotrajno izpostavljanje soncu lahko izzove dehidracijo, kar spodbuja nastanek gub in pigmentnih madežev.  Ne pozabite na roke, vrat in dekolte. Tudi ti so podvrženi škodljivemu vplivu sonca.

lepa.jpg

Vitamin C in sadne kisline

»Vitamin C je ključen za ohranjanje napetosti kože, saj spodbuja nastajanje kolagena. Hkrati je močan antioksidant, ki jo varuje pred delovanjem prostih radikalov. Ne le z njim obogateni kozmetični izdelki, tudi s tem vitaminom bogata hrana je zanjo dobrodošla. Sadne kisline s kože odstranjujejo odmrle celice in delujejo kot piling,« niza dermatologinja ter dodaja, da sicer poleti s slednjimi ne gre pretiravati in jih je najbolje uporabljati zvečer, oziroma se 12 ur po negi z njimi izogibati soncu.

Krema za področje okoli oči

Po 25. je njena uporaba obvezna, tedaj se namreč okoli oči že začno tvoriti drobne gubice. Da bi ta proces upočasnili, si pomagajte z omenjenim pripomočkom.

Olje za nego

Negovalna olja so zaveznice vaše polti. Z njimi jo negujte zvečer, saj spodbujajo njeno obnovo ter ji zagotavljajo temeljito vlaženje, v njih prisotni vitamini pa jo izdatno nahranijo. Najboljša so olje iz jedrc marelic, avokadovo ali mandljevo olje. Ponudna je pestra, izbrano umestite v svojo lepotilno in negovalno rutino ter tako pomagajte koži ohraniti zdravje, napetost in čvrstost ter preprečite prezgoden pojav izdajalskih gub.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)