Kakšno dišavo izbrati za v službo?

Morda se vprašanje zdi nesmiselno, a v resnici gre za zelo delikatno dilemo. Kolikokrat vas je namreč že zmotil močan vonj sodelavke?

16.11.2017 ob 11:15

parfum_ThinkstockPhotos-647821004.jpg

Izbiranje dišave za v službo je delikatna zadeva, saj takšna dišava ne sme biti premočna – si predstavljate polno pisarno močno odišavljenih sodelavcev? Za vas smo zbrali nekaj nasvetov kako izbrati dišavo za delovno mesto in katere se nam zdijo odlična izbira.

Izogibajte se parfumov v oljih ali trdnem stanju

Tovrstni parfumi sicer pogosto zelo lepo dišijo in jih imajo uporabniki zelo radi (še posebej tisti, ki se lotijo »naredi si sam projektov« in si dišavo izdelajo sami). Žal pa so te dišave pogosto slabo obstojne in je zato potrebno nanose tekom dneva ponavljati, zato niso ravno praktični.

Uporabite parfum, ki vas polni s pozitivno energijo

Dišave so zelo osebna reč – morda bo ista dišava vas napolnila z energijo, vašo prijateljico pa ne. Poiščite takšno, ki vam bo ustrezala in bo dvignila vaše počutje, kajti dišave lahko zelo vplivajo na vaši produktivnost. Priporočamo ženskega Hugo Boss The Scent for Her in moškega Hugo Boss The Scent for Him, za malce bolj drzne kreativce pa Paco Rabanne 1 Million ali Lady Million.

Preden kupite parfum, ga nosite vsaj en dan


To pravilo velja za nakup dišav za vse priložnosti. Pred nakupom parfuma naredite v trgovini ožji izbor, do pet dišav, ki jih preskusite na lističih (bloteji), najbolj všečno dišavo pa tudi na koži (na zgornji strani dlani). Parfum namreč na vsaki koži diši drugače, dišava se pa tudi tekom dneva lahko tudi spreminja. Pred testiranjem dišave je dobro, da ne pijete kave, ne kadite in ne jeste zelo začinjenih jedi, kajti vse to vpliva na vonj. Predlagamo, da preizkusite Christina Aguilera Definition in Naomi Campbell Pret a Porter Silk Collection.

Osnovni nasveti za kupovanje nove dišave:

1. Najprej premislite, kakšno dišavo želite – sadno, cvetlično, orientalsko … Priporočamo, da za v službo izberete sveže vonje.

2. Testne lističe posprejajte v razdalji 30 do 50 cm in povonjate. Če med vašim izborom ne vonjate več razlik med dišavami, »predramite« nos tako da, ga podrgnete v kožo/nadlakt. Ne vonjajte kave, ki je na voljo v trgovini, saj je izjemno intenzivna esenca.

3. Če dišava v vas vzbuja dobro razpoloženje, je to vaša nova dišava.

Foto: Thinkstock, Arhiv proizvajalcev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)