Kako poskrbeti, da bo parfum dišal dlje

Ni vseeno, kam in kako nanašaš svojo najlubšo dišavo.

13.12.2017 ob 8:50

parfum_pexel.jpeg

Našla si zase popolno dišavo. Dolgo si jo iskala, vesela si, da ti je končno uspelo, a to, da si jo našla, je komaj polovica dobljene bitke. Ko se namreč zaljubiš v parfum in se z njim nadišaviš bi želela, da bi njegov učinek trajal in trajal. Ne da bi pri tem vsakič porabila preveč dragocene vsebine lične stekleničke.

Zato poglej nasvete dveh strokovnjakinj za dišave, ki svetujeta, kam in kako nanesti parfum, da bo ta dišal cel dan. Vzemi torej stekleničko in njeno vsebino poškropi na sledeče dele telesa. Ali garderobe.

Na mesta, kjer je čutiti srčni utrip

"Dišave se povsem razvijejo tedaj, ko so v stiku s toploto," pojasnjuje Erika Shumat, sooblikovalka linije dišav Pinrose in dodaja: "Zato jo je treba nanesti na najtoplejše dele telesa, torej tja, kjer je čutiti srčni utrip."

Z njo se strinja Patti Kapla, strokovnjakinja za dišave spletne strani Fragnance.com: "Osredotoči se na zapestja, notranje strani komolcev, predele za koleni in zatilje. Dišava bo ob stiku s temperaturo telesa tvorila intenzivnejši in dolgotrajnejši vonj."

Na vlažno kožo

"Parfumske note so zaznavne dlje, kadar je koža pred nanosom dobro navlažena. Zato parfum nanesi takoj, ko se oprhaš ali po negi kože z losjonom," priporoča Shumatova.

Na lase

"Preden si počešeš lase, na krtačo poškropi malo parfuma. Ne škropi ga neposredno na lase, saj jih lahko preveč izsuši," priporoča Kaplova.

Odišavi oblačila

"V omare ali predale z oblačili položi robčke, ki si jih poškropila s parfumom. Lahko potem, ko je steklenička prazna, v omaro postaviš tudi to. Ali s parfumom poškropi koščke vate in jih položi med oblačila. Navzela se bodo vonja, ki se bo počasi sproščal,« svetuje Kaplova. 

Nedvomno nasveti, ki jih je pametno upoštevati. 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)