Balzam, ki ga imate morda v torbici, lahko povzroči resne izpuščaje

Na desetine žensk obžaluje nakup in uporabo tega priljubljenega balzama.

13.1.2016 ob 8:20

0112-eos-lip-balm-main-1.jpg

Gre za balzam Eos, ki ga je možno kupiti tudi pri nas. Svetovno slavo je doživel zahvaljujoč Kim Kardashian in Britney Spears, zdaj pa se očitno začenja njegov padec, saj se je na desetine žensk pritožilo zaradi izpuščajev, rdečice in srbečice.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Ena izmed njih, Rachael Cronin, se je odločila za tožbo, saj naj bi bil Eos v njenem primeru kriv celo za krvavitve, razpokanje ustnic in kože ter izgubo pigmentacije. Rachel pravi, da je njena izkušnja "grozovita", začelo pa se je že po prvem nanosu. Po nekaj urah je imela občutek, da ima na ustnicah pesek, zato ga je nanesla še več. Njene ustnice naj bi nato začele razpokati in krvaveti, pojavili so se izpuščaji, ki so bili prisotni kar deset dni.

Ameriški mediji so seveda takoj kontaktirali znamko Eos, a se zaenkrat še niso odzvali na te hude obtožbe. Podobne težave s kupljenim lepotilnim izdelkom so pred nekaj meseci doživele tudi uporabice šampona Wen, ki je povzročil izpadanje las.

Kar se tiče balzama, vam Mična priporoča, da si ga izdelate kar sami, saj je zelo pripreposto, poleg tega pa boste natanko vedele, kaj je v njem. Recept najdete TUKAJ.

Avtorica: B. G.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)