Ko vam zastane dih: Kdo je popotnik, ki je ponoči splezal na Eifflov stolp

James Kingston je popotnik, ki pohajkuje po vsem svetu zgolj zato, da bi splezal na njegove najvišje zgradbe.

11.10.2017 ob 11:55

Desktop6-min.jpg

James Kingston je 27-letni Anglež, ki je videl že velik del sveta, a njegova perspektiva je malce drugačna od tiste, ki smo je vajeni. James je zaslovel s svojimi objavami na YouTubu in Instagramu, kjer sledilcem sive lase povzroča z videi svojih kaskaderskih podvigov. Kingston namreč nezaščiten pleza po žerjavih, nedokončanih in zapuščenih nebotičnikih, njegova zvesta spremljevalka pa je naglavna kamera, ki spremlja vsak njegov vrtoglav gib. 

Od parkourja do strahu pred višino, ki ga je premagal z … višino!

Najbolj znan je po akrobacijah parkourja, telesne discipline, v kateri gre za tek in premagovanje ovir, na primer skakanje prek ograj, s streh in avtomobilov, plezanje po stenah in podobne izzive. Ko je osvojil parkour, je potreboval nov izziv. Ker se je od nekdaj bal višine, se je odločil, da se strahu znebi tako, da začne plezati.

Desktop7-min.jpg

To mu je več kot očitno uspelo, saj je do danes preplezal kup najvišjih stavb na svetu, med drugim je plezal po nebotičnikih v Dubaju. Prav v Dubaju so ga pred kratkim sicer ujeli policisti in mu prepovedali kakršnekoli podobne podvige. Nazadnje je plezal visoko nad tlemi Hong Konga, preplezal pa je že vrhove Londona, Los Angelesa in drugih vrtoglavih prestolnic.

Pred dvema letoma je splezal celo na Eifflov stolp! Tega se je lotil ob 1 zjutraj, se uspel izogniti varnostnikom in na stolp splezal kar po njegovi zunanji konstrukciji. Na stolpu je dočakal sončni vzhod, ob spustu pa so ga aretirali. Po šestih urah zasliševanja so ga izpustili, James pa je moral obljubiti, da na stolp ne bo spet splezal še vsaj tri leta.

Ogled videov priporočamo le tistim, ki vas ni strah višine in imate dobre živce.

Avtor: F. M.

Foto: Instagram/James Kingston

Video: YouTube/James Kingston

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)