To je največja težava pri delu od doma

Čeprav delo od doma prinaša svoje prednosti, ima tudi slabosti in ena od njih nedvomno izstopa.

5.11.2019 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To je največja težava pri delu od doma

V novi raziskavi, katere rezultate povzema Apartement Therapy, je sodelovalo 200 oseb, ki svoje delo opravljajo doma in s podjetji, ki jih zaposlujejo, sodelujejo na daljavo. Njen namen je bil odkriti, kako takšna oblika dela vpliva na zaposlene, na njihovo storilnost ter zdravje in eno od vprašanj se je glasilo: kaj je najtežje pri delu od doma.

Odgovor, ki ga je navedlo največ vprašanih pa: odklop ob zaključku delavnika.

40 odstotkov anketiranih je namreč povedalo, da se le s težavo odmaknejo od dela potem, ko se delovni dan zaključi, kajti vselej imajo možnost postoriti še kaj.

Skratka: zaposleni na daljavo imajo priložnost vedno delati, to pa nedvomno ne koristi ne zdravju in ne dobremu počutju, kar bi v končni fazi moral biti cilj tako delodajalcev kot zaposlenih.

Še druge slabosti

Ob prej omenjenem so se pogosto pojavljali še nekateri drugi odgovori: 25 odstotkov vprašanih je denimo povedalo, da le težko s sodelavci vzdržujejo ali navezujejo stike, 23 odstotkov je navedlo, da osamljenost negativno vpliva na njihovo storilnost, 32 odstotkov sodelujočih pa je potožilo, da jih pri delu ovirajo motnje iz okolice, zaradi katerih včasih s težavo opravljajo svoje naloge.

Skratka, tudi tistim, ki delajo od doma, ni postlano z rožicami. Konec koncev delajo. Včasih celo več, kot oni, katerih dom ni pisarna in pisarna ni dom.

Preberite še: Službe, ki se začnejo pred 10. zjutraj, so dokazano primerljive z mučenjem

Morda vas zanima tudi: Delo od doma: Kako vpliva na zdravje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)