Kako odgovoriti na najtežje vprašanje razgovora: "Zakaj naj vas zaposlim?"

Govoričenje o svojem življenjepisu menda ni tisto, kar si delodajalec želi slišati.

8.12.2015 ob 9:00

shutterstock_302492729.jpg

Razgovori za delo so naporni. Ne samo za tistega, ki išče delo, temveč tudi za delodajalca, ki mora skrbno izprašati (skoraj) vsakega in prebrati (skoraj) vsak življenjepis, v upanju, da se mu ne izmuzne najboljši kandidat.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

In ravno zaradi velikega kupa prošenj, je ključno, da izstopate. Delodajalcu dajte vedeti, da ste res skrbno prebrali opis nalog, ki so zajete v delovno mesto in na podlagi tega postavite kakšno vprašanje. S tem boste nakazali na to, da se resnično zanimate za delo, ki ga ponujajo.

shutterstock_299157653.jpg

Že na samem razgovoru se vživite v delovno mesto in se prepričajte, da je delo že vaše. Ko vas delodajalec torej vpraša: "Zakaj ste vi najboljši za to delo, zakaj naj vas zaposlim?", odgovorite: "Ker bi delo opravljal/a odlično. Od mene zahteva X veščino, Y znanje in Z izkušnjo in lahko trdim, da obvladam vse. Poleg tega to tudi zelo rad/a počnem."

Nastopite torej samozavestno in z mislijo, da je služba že vaša! Ne pozabite na pokončno držo, odločen korak in gledanje naravnost v oči. Vse ostalo bo steklo samo od sebe.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)