To je razlog, zakaj milenijci tako obožujejo astrologijo

Ljudje že od nekdaj gledamo v zvezde, a zakaj so se milenijci ponovno zaljubili v astrologijo?

14.5.2020 ob 5:50 | Foto: Anastasia Dulgier za Unsplash | Avtor: E. N.

To je razlog, zakaj milenijci tako obožujejo astrologijo

Gotovo veš, katero astrološko znamenje ti je pripisala pozicija sonca ob tvojem rojstvu. Gotovo poznaš tudi nekaj osnovnih lastnosti dvojčka, ribe, tehtnice, oziroma zodiaka, ki ti ga je določil tvoj rojstni dan. Marsikdaj se tudi zgodi, da po tem, ko v javnosti poveš svoj datum, nasprotnik v dialogu odgovori z »aha, vodnar, torej«. Skratka, astrološka znamenja so se nekako prepletla v naš vsakdan, ne da bi jim večina ljudi v resnici sploh namenjala pozornost. Vsaj tako se nam je zdelo. V zadnjem času pa se zdi, da so naše oči spet vse bolj uprte v vesolje in k zvezdam. Še posebej oči pripadnikov generacije milenijcev. Te zanima, zakaj?

Astrologija je precej stara veda in na takšen ali drugačen način so se z njo ukvarjala skoraj vsa ljudstva v zgodovini našega planeta. Z njo so si poizkušala razložiti marsikatero življenjsko vprašanje, napovedovala prihodnost, iskala duše in podobno. Prvi večji razcvet v času moderne astrologije pa se je zgodil nekje v sedemdesetih, ko je napovedovanje prihodnosti in karakteriziranje oseb na podlagi astrološkega znamenja doživelo nekakšno renesanso. Zanimanje za astrologijo je desetletje kasneje nekako zamrlo, v zadnjem času pa se dogaja njen ponoven preporod. Socialna omrežja namreč preplavljajo profili, ki v sličicah in kratki besedi objavljajo horoskope, lunine mene, lastnosti astroloških znamenj in vplive premikanja planetov v našem osončju. Gotovo si že slišala za Merkur, ki gre tako rad v retrograd?

Slednji nam naj bi nadvse rad pomešal štrene v vsakdanjem življenju in zaradi njega se dogajajo napake v službi, prepiri v razmerjih in še bi lahko naštevali. Astrologijo so milenijci pač vzeli za svojo in z memji, ki jih lahko najdeš na instagramu, na nadvse zabaven način opravičujejo svoje napake in karakterne lastnosti, ki jih ne povzroča le zloglasni Merkur temveč so nas z njimi zaznamovali položaji prav vseh planetov na dan, ko smo prijokali na svet. Tako so dvojčki vedno razdvojeni, tehtnice oklevajoče, biki trmasti in tako naprej.

 

Čeprav astroloških dognanj znanost nikoli ni potrdila, pa ima sistem astrologije pravzaprav nekakšno svojo logiko. Gre za vedo, ki je na prvi pogled tako preprosta in dostopna, da se o njej lahko pouči praktično vsak. Tisti, ki jih zanimanje žene naprej, pa lahko v nedogled odkrivajo skrivnosti astrološkega sveta in tako mnogi to vedo smatrajo za hobi, marsikdo pa tudi za nekakšen vodič skozi življenje.

Ekstencialne krize in vsakdanji stres

Psihologi so v mnogih raziskavah poudarili, da razmah astrologije največkrat povzroči zunanji stres ter posameznike potisne v dvome in ekstencialne krize, zato se zatečejo k zvezdam v upanju, da bi jim te podale odgovore. In zaradi tega naj bi po zvezdah v zadnjem času tako radi posegali tudi milenijci, ki jih ta veda pomirja, tolaži, na nek način pa tudi zabava. Koristno in prijetno se je namreč posmejati na svoj račun in včasih, če znamo sprejeti kritiko, seveda, se lahko ob karakternih lastnostih znamenja zodiaka pošteno nasmejimo samemu sebi. »Sem res tako neodločna zato, ker sem tehtnica?« ali pa »Res vztrajam v razmerjih predolgo, ker sem rojena v znamenju nežnega in družinsko usmerjenega raka?«.

No, vsekakor smo mnenja, da je astrologija nadvse koristna stvar, če na posameznika deluje pozitivno, mu pomaga pri raziskovanju svojih osebnostnih lastnosti ter blaži stres v napetih življenjskih situacijah. Da pa se boš malce nasmejala tudi sama, spodaj lepimo tudi nekaj astroloških memejev, ki ti bodo popihali na dušo, te okrcali za negativne lastnosti, ki jih imaš ali pa te spravili v dvom o tem, ali smo ljudje res tako predvidljivi?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moon Omens (@moonomens) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moon Omens (@moonomens) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moon Omens (@moonomens) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by h2hoe ♡ ྀ

Kaj pa ti, verjameš v astrološka znamenja in horoskope? V komentarju spodaj ali pa na našem facebooku bomo zelo veseli, če nam zaupaš svojo izkušnjo!

Preberite še: Romantična gesta, ki vedno deluje (glede na astrološki znak)

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Šest znakov, ki nikoli ne bodo spustili svojih meril


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)