Horoskop: Pet čustveno hladnih astroloških znakov

Nekateri svojih čustev ne znajo, ne zmorejo ali preprosto nočejo pokazati.

21.8.2019 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Pet čustveno hladnih astroloških znakov

Vsak premore pisano paleto različnih čustev, od prijetnih do manj prijetnih. A medtem, ko jih nekateri odkrito izražajo, jih drugi raje zadržijo zase. Pravimo, da so čustveno hladni in zveza z njimi ni vedno prijetna, saj tisti, ki je na drugi strani, velikokrat ne ve, kaj se dogaja in kje odnos stoji. Kateri le stežka, če sploh, izražajo svoje občutke, pojasnjuje Your Tango.

Vodnar

Vodnarji se težko soočajo s svojimi čustvi. Prisegajo na logiko, po naravi so analitični in zato pogosto delujejo hladno ter zadržano. Tako kot v drugi plan potiskajo svoje občutke, niso prav nič dovzetni za čustva drugih.

Če torej v zvezi pričakujete veliko čustvene opore, vodnar ni najboljša izbira. Ne bo vam ponudil rame za jokanje, ne bo vas poslušal in ne bo vas tolažil. S čustvi se preprosto ne zna soočati. Ne s svojimi in ne s tistimi, ki prevevajo druge.

Devica

Tudi device velikokrat delujejo hladne in čustveno nedostopne. To sicer ne pomeni, da se svojih občutkov ne zavedajo, jih pa zelo težko izražajo. Dolgo časa potrebujejo, da vzpostavijo toliko zaupanja, da se v razmerju počutijo res varne in se povsem odprejo. Skoraj povsem, kajti kanček vedno ohranijo zase.

To je njihov obrambni mehanizem, s katerim se zavarujejo pred tem, da bi bile prizadete ter zaradi katerega so neredko na videz zadržane in nezainteresirane.

Preberite še: Jokate med filmi? Poglejte, kaj to pove o vas

Strelec

Čustva so zapletena zadeva in nekaterim strelcem se z njimi preprosto ne ljubi ukvarjati. Ne s svojimi, kaj šele z občutki drugih.

Svoboda in neodvisnost sta zanje ključni prioriteti in bojijo se, da bi ju, če bi se čustveno preveč odprli, izgubili. Na to pa za nobeno ceno niso pripravljeni pristati.

Dvojček

Če se device bojijo, da bi jih kdo prizadel, je dvojčke strah, da bi jih kdo zavrnil. Zato so previdni pri izražanju občutkov ter delujejo čustveno zadržani. Kajti strah jih je, da bi jih nekdo, ki mu odprejo srce razočaral ali zavrgel, zato nikoli ne pokažejo vsega, kar jim preveva dušo.

Zase sicer trdijo, da jim življenje v zvezi ne odgovarja in da so bolj naklonjeni naključnim srečanjem, v resnici pa jih je le strah, da bi kdo zlomil njihovo srce.

Preberite še: "Pride dan, ko nismo na prvem mestu. Ko se vsem godi ista krivica. Ko vse boli."

Oven

Ovni niso namenoma čustveno nedostopni, a jih zanesejo njihove impulzivne akcije, veliki načrti za avanture ter hitro pozabijo, da so z nekom v zvezi.

Saj ne, da so kruti in neprijazni, a preveč so osredotočeni na dejanja, da bi ukvarjali s svojimi, kaj šele s čustvi drugih. Kadar so prizadeti, si nadenejo hladno masko in so na videz neomajni ter močni, čeprav se v njih skriva mehka in čustvena narava, ki pa je za nobeno ceno ne bi pokazali.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)